Četvrti dan 7. Balkan rallyja vozači su stigli u Rumunjsku. Iako ih je, nakon nekoliko dana kiše, u ponedjeljak poslužilo vrijeme, nije baš sve prošlo bez problema.

– U ponedjeljak je napokon izašlo sunce. Svi smo doručkovali i spakirali se, a stigli su  i Neven Ćorić i Križanac, medutim Ćoriću se probila guma prije dva dana kroz Bosnu, na putu za Zrenjanin, to je zakrpao, ali sada mu ponovno duši. Izgleda da je ponovno probio istu gumu, pa su njih dvojica ostala u Zrenjaninu da to srede. Zvonko Nogolica jos nije sanirao kvar na motoru tako da smo krenuli i bez njega.- kaže Željan Rakela iz BMW MK  Dalmacija.

Na putu za Rumunjsku vozači su posjetili kip Bob Marleya kraj mjesta Vrsac.

– Na putu prema Marleyu dvojica su ostala bez goriva, ali sve smo riješili. Ušli smo u Rumunjsku i tu kreću loše ceste, tisuće zavoja, krave i psi na cestama. Boris Mustapić je imao problem sa svjećicom, pa smo mu je nabavili i Igor mu je promijenio na bezinskoj stanici, dok su drugi tankali. Krenuli smo dalje i opet proble. Dolazi do mene Da Rac i kaze ” Mustapiću je crko motor, sve se dimi iz njega, možda se i zapalio”. Dolazim brzo do mjesta gdje je Mustapić stao i pitam ga što se dogodilo, a on ležerno s cigarom u ustima odgovara “Stari, sve ok, nisam stegao čep od ulja. Sva sreća upao mi je u čizmu, malo sam uljav, sve je u redi, krećemo dalje”. – kaže Rakela.

U 21:30 po rumunjskom lokalnom vremenu stižu u grad Curtea de Arges.

– Večarali smo u hotelu, prošetali centrom i otišli na spavanje. Ćorić i Križanac nažalos nisu uspjeli doći. Berislav Badurina je imao problem s prednjom gumom, jer mu je rumunjski grubi asfalt potpuno pojeo, pa ćemo je nastojati negdje u putu promjeniti. – kaže Rakela.

Iako je za Rumunjsku krenulo 23 vozača, samo 20 ih je stiglo do tamo. U ponedjeljak su odvozili 537 kilometara, a u utorak slijedi vožnja najljepšim cestama Rumunjske – Transalpina i Transfagarashan

 

Prvi dan rallyja, 1. rujna- Hrvatska i Slovenija

Drugi dan, 2. rujna – Slovenija

Treći dan, 3. rujna – Srbija


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0