Sudionici 7. Balkan Rallyja su 1. rujna krenuli iz Splita na desetodnevni put kroz devet zemalja. Na svom putu će prijeći pet tisuća kilometara, a rallyjem žele odati počast pokojnom članu BMW Moto kluba Dalmacija, Željku Vidakoviću.

I treći dan dočekala ih je kiša.  Pakiranje i polazak započeo je u 9:00. Nakon 387 kilometara koja su prešli u jučerašnjem danu, opet su poželjeli da ih danas zaobiđe kiša.

– Predvodi nas Boris Budinjaš i nakon 130 km stižemo u Oprisavce mjesto gdje žive Mato Kovačević i roditelji. Tu smo doručkovali u seoskom domaćinstvu “kuća dida Tunje”- kaže Željan Rakela iz BMW MK  Dalmacija.

Nakon, kako navode, lijepe slavonske spize, krenuli su dalje za Ilok na granični pijelaz sa Srbijom u ulaze u Bačku Palanku.

– Na samoj granici nas dočekuje moj prijatelj Nikola Đorđević sa svojom ekipom i pod njihovom pratnjom stižemo u Novi Sad i u Gregor Medved gdje radimo pauzu. Tu sam dao intervju za lokalne novine, pozdravili smo se sa Gregorom -vlasnikom puba i krenuli dalje za Zrenjanin. Nikola nas je otpratio sve do Zrenjanina gdje smo otišli do kafića moga prijatelja koji se isto zove Nikola- navodi Rakela i dodaje kako je kafić sređenn u egipatskom stilu pa svi oni koji nisu bili u Kairu, mogli su vidjeti kako to izgleda 🙂

Oko 19:00 sati stižu u hotel Kastel Ecka koji je ustvari dvorac i tu spavamo. Tu smo imali predivnu večeru uz glazbu koju su nam priredili naši budući sudionici rally-ja Radovan Paunov-Rados, Miša Hromčik, Nenad Šponja, te njihovi prijatelji Boris Miljević Goran Tucić a stigli su i naši članovi koji se uključuju na rally Josip Pavković, Željko Morić, Stjepan Utrobičić i naš prijatelj kluba Boris Mustapić.

Danas im se pridružuju još 2 sudionika te za Rumunjsku ukupno starta 23 sudionika.

Prvi dan rallyja, 1. rujna- Hrvatska i Slovenija

Drugi dan, 2. rujna – Slovenija

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0