Završio je i šesti dan 7. Balkan Rallyja. Nakon što su dan prije odvozili najljepše, ali i najzahtjevnije ceste Rumunjske, krenuli su put Srbije na rođendan BMW Moto kluba Vlasotince.

– Ujutro nakon doručka svi smo na bezinskoj stanici ispred hotela spremni za polazak, kako je dogovoreno. Tu se opraštamo od Aleksandra Živanovića koji ide kući za Beograd, a iz Zrenjanina je krenuo Laky s kojim se nalazimo u Vlasotincu. Startalo nas je 20. Cijelo vrijeme mi je u glavi bila prednja guma Berislava Badurine i bojao sam se da ne pukne u kojem zavoju, jer bi to bilo pogibeljno za njega. – opisuje Željan Rakela iz BMW MK Dalmacija.

Na svu sreću, guma je izdržala i u 15 sati su stigli na cilj. U Vlasotincu su ih dočekali članovi BMW MK Vlasotince, Miodrag Nikolić i Radovan Pop Ilić.

– U koloni stižemo ispred glavnog gradskog trga, gdje nam je prireden doček. Tu su bila postrojena djeca iz vrtića, predstavnici turističke zajednice, predstavnici vlasti i razni novinari. Sa svima se rukujemo i po njihovom običaju za dobrodošlicu tu je kruh i sol, nakon toga odlazimo u gradsku knjižnicu, gdje nam pokazuju promo film o njihovom gradu i okolici. Poslužen nam je i katering s kolačima i kanape sendvičima.- kaže Rakela.

Nakon prezentacije uputili su se u restoran na gulaš i ćevape, a zatim na rođendansku proslav, gdje ih je čekalo nekoliko iznenađenja.

– Za sat vremena smo ponovno sjeli na motore i u defileu po gradu stigli u restoran Zavičaj, gdje nam je pripremljena večera uz lokalne specijalitete i odličnu glazbu uživo. Osim hrane, pića i dobre glazbe bilo je tu i protokola, dodjela zahvalnica i poklona za sve sudionike 7. Balkan Rallya. Slavio i 4 rodendan BMW MK Vlasotince. Od predsjednika općine sam na moje iznenađenje dobio na poklon BMW moto hlače rally, što me jako iznenadilo i razveselilo. Tu je bila i torta, ali i vatromet, te smo poslije svega otišli u diskoteku gdje nas je čekao bend koji je svirao samo za nas.

Bajkeri su i inače poznati po svom humanitarnom radu, a one koji trebaju njihovu pomoć ne zaboravljaju čak ni u trenucima opuštanja.

– U jednom trenutku do mene je došao Nenad Šponja i Miša Hromčik s prijedlogom da svi damo po 10 eura, kupimo slatkiše i odemo ujutro posjetiti djecu iz vrtića koja su nas dočekala. Ta ideja me oduševila i odmah je krenula akcija, ali umjesto 200 skupili smo 400 eura i bilo mi je glupo da toliki novac potrošimo na slatkiše. Obratio sam se ljudima iz grada i zamolio ih da pitaju ravnateljicu vrtića što joj je potrebno. Ubrzo je stigao odgovor da im treba televizija, tako da sutra ujutro kupujemo televiziju i slatkiše i svi zajedno odlazimo u posjet u vrtić. – kaže zadovoljno Rakela.

U šestom danu rallyja vozači su prešli 480 kilometara u 8 sati. Sutra idu u posjet dječjem vrtiću u Vlasotincu, a zatim pravac Skopje.

PREGLED PUTOVANJA

Prvi dan rallyja, 1. rujna- Hrvatska i Slovenija

Drugi dan, 2. rujna – Slovenija

Treći dan, 3. rujna – Srbija

Četvrti dan, 4. rujna – Rumunjska

Peti dan, 5. rujna – Rumunjska (Transalpina i Transfagarashan)


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0