Sudionici 7. Balkan Rallyja su 1. rujna krenuli iz Splita na desetodnevni put kroz devet zemalja. Na svom putu će prijeći pet tisuća kilometara, a rallyjem žele odati počast pokojnom članu BMW Moto kluba Dalmacija, Željku Vidakoviću.

Drugi dan rallyja vozači su stigli u Sloveniju, gdje ih je dočekala jaka kiša.

– Cijelu večer je padala kiša, pomislio sam, neka se napada pa da ujutro prestane. Međutim, ujutro kad sam pogledao kroz prozor ništa nisam vidio od guste magle, a kiša je padala istim tempom kao i jučer. Spustio sam se do motora koji je bio cijeli mokar, kao i sva oprema koja se nije uspjela ni osušiti. – kaže Željan Rakela iz BMW MK  Dalmacija.

U 9 sati su iz Semica po kiši krenuli prema mjestu Malo Hudo, gdje su posjetili tvornicu Akrapović.

– Razgledavanje je trajalo od 10 do 11, a na kraju smo svi dobili po majicu i privjeske Akrapović. Nakon toga smo krenuli prema Oroslavju gdje su nam naši prijatelji iz MK Zagorski Orlovi, kao i svake godine, pripremili predivnu kotlovinu. Na putu prema Oroslavju je jedan od vozača, Zvonko Nogolica, nakon uljevanja goriva primjetio da mu motor loše radi, puca na niskim okretajima i gasi se, pa se odvojio i krenuo prema ZG da pokuša sanirati kvar. – kaže Rakela, ali to ih nije omelo u druženju.

– Uživali smo u druženju s kolegama motoristima iz Zagorskih orlova, kao i u predivnoj kotlovini i kolačima koje su nam pripremili. Prije ručka sam, po njihovom starom običaju, morao nazdraviti i popiti malo motornog ulja, običaji su običaji. – kaže Rakela.

Kad su se oprostili od kolega iz MK Zagorski orlovi, krenuli su prema Zagrebu u trgovinu moto opreme Šepić, na feštu otvorenih vrata. Ali nisu se dugo zadržali.

– Bilo je jako puno motorista, a među njima i naš prijatelj Igor Kukec. Kupili smo nešto opreme, popili pivo, pojeli malo prije večere i krenuli za Daruvar. Kako nas je po starom običaju prala kiša, od Zagreba do Kutine smo se prevezli autom. U Kutini nas je dočekao novi sudionik, Boris Budinjaš i moj kolega Goran Bence. Doduše, Boris je rekao da ce nas čekati na bezinskoj stanicu sa svojim automobilom, jer mu se ne kisne bez veze 100 kilometara, ali ipak je došao motorom. Rekao je “ma nisam mogao od srama, vi kisnete vec 800 kilometara i da ja sada dođem s autom pred vas kao neka tetkica”, tako da smo svi zajedno, nas 10, krenuli u Daruvar. – kaže Rakela i nastavlja:

– Moram istaknuti da je najekstremniji sudionik Josip Dujmović koji je na ovaj put krenuo u malo boljoj trenerci i patikama i svi, kad pomisle kako su mokri, vide njega i odmah im je lakše.

Po dolasku u Daruvar su se smjestili u hotel, a zatim izašli na večeru i ostali ugodno iznenađeni daruvarskim cijenama.

– Raspakirali smo se u hotelu i otišli na večeru, gdje smo za promjenu pojeli plate Balkanskog roštilja, uz koje je super klizala daruvarska graševina. Nakon večere smo sjeli u kafić ispred popiti piće. Bili smo jako iznenađeni cijenama. Na primjer Jack i Cola je 19 kuna, a u Splitu je isto piće od 35 – 45 kuna. To je bio razlog da ostanemo i popijemo još jedno piće prije spavanja.- kaže Rakela.

Sudionici 7. Balkan rallyja su u subotu prešli 410 kilometara. Sutra kreću za Zrenjanin, a nadaju se da će taj put proći bez kiše.

Prvi dan rallyja, 1. rujna- Hrvatska i Slovenija