28. BOLSKO LITO Klasični koncert uz violinu i violu u crkvi Dominikanskog samostana u Bolu

Svakog utorka ulaz na koncerte je slobodan

28. Bolsko lito, manifestacija kulture i zabave u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol, ovog utorka, 25. srpnja, donosi još jedan koncert iz Ciklusa klasičnih koncerata.


U crkvi Dominikanskog samostana u 21.30 sati nastupit će Darko Milowich na violini i Wladmir Kossjanenko na violi, te izvoditi djela Scarlattia, Mozarta, Sibeliusa i Fuchsa.

Darko Milowich luksemburški je violinist i dirigent. Violinu je studirao u Beogradu, Moskvi i Zürichu. Vrlo rano dobio je prva priznanja svog talenta i međunarodne nagrade.

Wladmir Kossjanenko je austrijsko-hrvatski violinist i dirigent, studirao je konzervatoriju u St. Peterburgu, te završio magisterij na glazbenom univerzitetu u Beču. Također je dobitnik međunarodnih nagrada. Od 2008. godine radi kao profesor viole i komorne glazbe na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a osnivač je orkestra “Splitski virtuosi”.

Klasični koncerti u crkvi Dominikanskog samostana u Bolu čitavog su ljeta dobro posjećeni, a u publici je uvijek i veliki broj stranih gostiju. Svakog utorka ulaz na koncerte je slobodan.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0