28. BOLSKO LITO Izložba fotografija “Raj na zemlji” Ronija Marinkovića

Izložba "Raj na zemlji" dio je ciklusa ljetnih izložbi Bolskog lita u Domu kulture

U Domu kulture u Bolu 6. kolovoza u 22 sata otvara se izložba fotografija “Raj na zemlji” bolskog autora Ronija Marinkovića koji fotoaparatom na impresivan način bilježi Bol i Brač, prirodu i ljude u komadiću “raja na zemlji ” u kojem živi.


Njegove slike krase domove mnogih, autor je fotografija u dvije do sada izdane knjige. Sudjelovao je na nekoliko izložbi, a ovo mu je četvrta samostalna izložba u Bolu.

Roni Marinković rođen je u Splitu 1975. godine. Završio je osnovnu i srednju školu u Bolu, studije marketinga i informatike u Londonu i Heidelbergu, te magisterij managementa u Sjedinjenim Državama. Kao istinski zaljubljenik prirode, vratio se u Bol gdje danas živi i radi, te svaki svoj slobodan trenutak koristi nastojeći fotoaparatom zaustaviti vrijeme ili mu podariti onaj čaroban ključ za lijepa sjećanja. Intenzivnije se bavi fotografijom od 2005. godine. Kaže da je znanje o fotografiji stekao metodom pokušaja i promašaja, da bi danas dosegao vrhunski izričaj kroz objektiv.

– Uvijek naglašavam da su moje fotografije direktno iz fotoaparata, ne volim ih naknadno dorađivati niti uljepšavati. Radije ću to vrijeme potrošiti fotografirajući dok ne dobijem ono što želim – rekao je autor o svojim fotogafijama.

Roni Marinković svoje fotografije objavljuje i na društvenoj mreži Facebook na stranici “Roni Marinković Photography”, gdje njegove radove prati veliki broj ljudi. Ne samo da na fascinantan način bilježi prirodu, već i dokumentira određene društvene momente i događaje, te kroz svoje fotografije propituje aktualne društvene teme.

Izložba “Raj na zemlji” dio je ciklusa ljetnih izložbi Bolskog lita u Domu kulture, mjesta koje je posebno naklonjeno mladim i lokalnim autorima koji se još afirmiraju u svojem umjetničkom radu. Ciklus ljetnih izložbi kao i kompletno Bolsko lito organizira Centar za kulturu Općine Bol. Izložba “Raj na zemlji” ostaje otvorena do 20. kolovoza, uz slobodan ulaz.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0