11.Photo talk u Fotoklubu Split s poznatom hrvatskom fotografkinjom

Gošća je poznata zagrebačka fotografkinja Matea Smolčić Senčar

U nedjelju, 16. srpnja u 20 sati u Galeriji Fotokluba Split će se održati 11. PHOTO TALK.


Gošća je poznata zagrebačka fotografkinja Matea Smolčić Senčar.

Tema 11. Photo TALK-a je camera obscura/pinhole, a Matea će predstaviti princip rada camere obscure, ”Slow photo” ili zbog čega u današnje vrijeme moderne tehnologije fotografirati zastarjelim tehnikama.

Zbog ograničenog kapaciteta, prvih 30 posjetitelja koji se prijave na info@fotoklubsplit.hr mogu prisustvovati predavanju. Prednost imaju članovi Fotokluba Split.

O AUTORICI:

Matea Smolčić Senčar rođena je 1981. godine u Zagrebu. Srednju fotografsku školu završava 1998. godine, a nakon toga radi kao asistentica scenografu Aleksandru Augustinčiću na postavljanju izložbe o Rudolfu Kichlu u Hrvatskom institutu za povijest. Honorarno je radila u zagrebačkom HNK-u kao asistentica postava izložbe starih kazališnih fotografija, s prof. Marijom Barbieri i fotografom Vladimirom Pondelakom. Posao fotoreporterke Večernjeg lista dobija 2000. godine gdje je brusila zanat pod paskom nekih od najboljih novinskih fotografa i stekla iskustvo koje joj je bilo odskočna daska za daljnji uzlet u karijeri. U vodećem domaćem celebrity magazinu Story počela je raditi 2002. godine. Potreti poznatih osoba, modni i beauty editorijali samo su neke od kategorija kojima je Matea usavršavala svoje zvanje, balansirajući između umjetničke i komercijalne fotografije. Njezin rad u lifestyle časopisu Storybook obilježio je niz editorijala u kojima je pokazala svoje umijeće i talent. Posljednjih godina intrigira ju pinhole fotografija, koja počiva na principu camere obscure, pa je upravo u Storybooku objavila seriju portreta glumca Slavka Sobina u spomenutoj tehnici. Pinhole fotografija zanimljiva joj je zbog svoje jedinstvenosti koja ju razlikuje od većine drugih oblika fotografije. Danas radi kao slobodni umjetnik i dalje objavljuje svoje radove u vodećim hrvatskim magazinima.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0