Privremenim zatvaranjem legendarne brijačnice – frizerskog salona “Zvonko”, uzbudili su se duhovi u Splitu jer je građanima, sudeći prema reakcijama, srcu priraslo ovo mjesto koje radi još od daleke 1952. godine. Splićanima je očito prekipjelo da jedan po jedan, pod naletom nekontrolirane turističke ekspanzije, nestaju simboli “starog” Splita, osobito u povijesnoj jezgri grada.

Smještena u blizini peškarije, ova je brijačnica kroz desetljeća postala jedno od splitskih kultnih mjesta, stoga i ne čude burne reakcije Splićana.

Inspekcija Ministarstva rada i mirovinskog sustava objekt je bila zatvorila na 15 dana, no krajem prošlog tjedna brijačnica je na radost mnogih mušterija – ponovno otvorila svoja vrata. Iako su građani samoorganizacijom već bili pokrenuli akcije prikupljanja novaca za plaćanje kazne i ponovno otvaranje objekta, vlasnica je kaznu platila i naglasila da zahvaljuje svima koji su bili spremni pomoći, ali i da je akcija potpuno nepotrebna.

Zvonko će tako i dalje raditi punom parom, a njegovi već pomalo legendarni brijači, odnosno frizeri, nemaju razloga za brigu. Radit će tu još dugo… Kako svako zlo nije za zlo, možda će i cijeli “slučaj” biti zaslužan da Zvonka otkriju i nove generacije Splićana…


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0