ŽUPANIJSKI HDZ ČVRSTO UZ KOLINDU “Ovi izbori nisu festival zabavne glazbe”

"U duhu smo Božića, advent je pri samom kraju i čekaju nas još jedni, kako volimo reći, sudbonosni izbori"


U prostorijama HDZ-a u Splitu održana je press konferencija ŽO HDZ-a Splitsko – dalmatinske županije.


Kako su na početku rekli, zahvalili su se na medijskom praćenju kroz 2019. godinu, a tema konferencije bili su nadolazeći predsjednički izbori.

Ante Babić saborski zastupnik, naglasio je da je Kolinda Grabar Kitarović približila Hrvatsku državama srednje Europe.

– Kolinda Grabar Kitarović učinila je Hrvatsku prepoznatljivom u svijetu i stavila je u jedan iznimno jak vanjsko – politički kontekst. Zemlju je približila državama srednje Europe, odnosno Mediterana. Otvarala je vrata svim društvenim skupinama u našem društvu i odlazila narodu svih županija. Vjerujem da će hrvatski građani prepoznati njen rad i rezultat i pružiti joj povjerenje u idućih pet godina. Koristim ovu prigodu da svim Hrvatima i hrvatskim građanima na području naše županije zaželim sve najbolje za predstojeće blagdane, kao i uspjeh u 2020. godini, rekao je Babić.

Ante Babić

Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik HDZ-a, naglasio je izrazitu važnost ovih izbora.

– U duhu smo Božića, advent je pri samom kraju i čekaju nas još jedni, kako volimo reći, sudbonosni izbori, koji su prevažni. Nakon sučeljavanja, gdje smo doista vidjeli tko je kakvog promišljanja i kako bi vodili ovu državu, zaključa se sam nameće. Naša predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović, svojim držanjem je, nenasjedajući na provokacije i uvrede, pokazala dostojanstven pristup. I ja bih naglasio vanjsko – politički pristup, posebno pristup prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Borila se bori, a vjerujem da će se i boriti za opstojnost našeg naroda u Bosni i Hercegovini. Vjerujem da će narod ponovno nju izabrati i da će je voditi jer Hrvatska zna i može, zaključio je Šipić, uz čestitke povodom nadolazećih blagdana.Ivan Šipić

Župan Blaženko Boban nije štedio Zorana Milanovića, kojeg je prozvao za izjavu da se nikada neće kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske.

– Kaže čovjek od karaktera: “Nikada se neću kandidirati u ovakim ustavnim ovlastima za predsjednika države”. Svi ste to vidjeli, a kandidat je za predsjednika države. Pritom kaže da je normalno ismijavati kada Hrvat i Hrvatica navijaju za reprezentaciju Hrvatske. Pa za koga bi to trebao navijati Hrvat, nego za svoju reprezentaciju? Sučeljavanje je bilo kristalno jasno. Kada nastupate sa svojim stavom, idejama i programa, može se dogoditi propust. Svi smo od krvi mesa, ali kada niste alat u rukama drugih, pa da se preznojavate, tihi ste, nemate riječi, izgubite kontrolu u raspravi, onda je to jasan znak da ste alat u rukama drugih. Zbog toga pozivam građane naže Županije, da nastavimo ovaj kontinuitet. Trebamo to znati, jer sam dugo godina bio i gradonačelnik.

Blaženko Boban

Za četiri godine vlasti premijera Milanovića, u grad Solin, najmlađi grad u Republici Hrvatskoj, nijedan ministar nije bio u tom gradu. Je li to ta podjela, mi i oni? Danas, bilo koji ministar, koji dođe ovdje, nevezano za političku opciju čelnika gradova, sve zajednice posjeti. Nema mi i oni, imaju projekti i etabiliranje Hrvatske kao dominantne države u segmentu EU, što će se i potvrditi od 1. siječnja, kada ćemo predsjetati Unijom. 22. prosinca iziđite na izbore, nemojte biti u dilemi, zaokružite najkvalitetnije, a to je Kolinda Grabar Kitarović, rekao je i uputio čestitke povodom Božića i Nove godine.

Ante Sanader, politički tajnik HDZ-a i čelnik županijskog odbora, također je pozvao građane da izaberu Kolindu Grabar Kitarović.

– Pozivam sve birače Hrvatske demokratske zajednice i simpatizere, kao i one koji su prije pet godina podržali Kolindu Grabar Kitarović. Ovi izbori nisu festival zabavne glazbe. Biramo ljude koji najviše mogu dati Hrvatskoj i predstavljati je svojim znanjem. To poručujemo iz Splitsko – dalmatinske županije, najjače utvrde HDZ-a i šaljemo jedistvenu podršku Grabar Kitarović. Pokazala je da je predsjednica iz naroda, obišla je cijelu Hrvatsku, susrela se s građanima svih gradova i cjelina. Pokazala je kako se radi za Hrvatsku i kako se lobira za Hrvatsku. Svojim domoljubnim i navijačkim stavom prema reprezentaciji pokazala je da je prava predsjednica. Iziđimo na izbore i podržimo Kolindu Grabar Kitarović, zaključio je Sanader.

Ante Sanader

Nije se moglo izbjeći pitanje o Stevi Cujelu, koji je dao podršku Miroslavu Škori.

– Znaju se pravila ponašanja, od vrha do dna. HDZ je ozbiljna stranka, obveza svakog člana je ponašati se u skladu s pravilima. Tijela stranke će odlučiti o mogućim sankcijama, jasno su rekli.

Također, stoje uz Kolindu Grabar Kitarović u vezi izjave o nedjelima unutar SOA-e.

– Sve je rekla u toj izjavi, i stojimo uz nju, jasno su rekli i zaključili konferenciju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime