Na 34. Sjednici Županijske skupštine vijećnici su najviše najviše vodili rasprave oko posljednje točke u kojoj oporba traži pokretanje postupka za razrješenje predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara (HGS).

Žustru raspravu vodili su vijećnik stranke Pametno Ante Renić i župan Blaženko Boban.

– Žalosno je i tragično da u 2020. godini moramo nekoga uvjeravati da se u demokratskom i civiliziranom društvu moraju poštivati propisane procedure, pravila i zakoni. Svojim postupanjem i nepoštivanjem pravila ove institucije na čijem su čelu Petroslav Sapunar i Blaženko Boban oni su pljunuli na ovu instituciju. Mislim da svi oni koji se borili za demokraciju nisu se borili za bezakonje i ignoriranje procedura. U Poslovniku jasno piše, župan i predsjednik skupštine imaju dužnost sazvati sjednicu – kazao je Renić te nadodao:

– Tragično je i da ovaj odbor pored zdravih očiju ne može zaključiti jednoglasno da ovaj prijedlog nije sporan. To je sramotno. Sve se to događa zbog stranačke poslušnosti. Mora vam svima biti jasno, Petroslav Sapunar više nije dostojan ove funkcije, bez obzira ishod glasovanja – oštar je bio Renić.

Blaženko Boban mu je odgovorio te je od njega tražio ispriku za sve što je izrekao.

– Ispriku ne tražim samo u jednoj situaciji. Želim prije svega da mi pokažete dokument ili akt kojim ste zatražili sazivanje tematske sjednice. Rado ću ja vama taj dokumet pokazati. Tražim od vas ispriku. Ne želimo se vraćati u neka vremena koja ni u snu ni ja ni vi, a pogotovo naša djeca više ne žele doživjeti  – kazao je župan Boban.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime