Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije nagradili najbolje studente u projektima WebStart i PlanStart

Prezentirani studentski radovi ocijenjeni kao najuspješniji, a autori tih radova su nagrađeni

Projekti WebStart i PlanStart plod su suradnje ŽK Split i Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu već drugu godinu za redom. Spomenutim projektima povezali su se odabrani studenti Odjela za stručne studije i odabrani poduzetnici iz kategorije mikro tvrtki (do 3 zaposlena) iz Splitsko-dalmatinske županije, i to u WebStart-u za izradu web stranice, a PlanStart-u za izradu poslovnog plana. Tako su se studenti imali priliku suočiti sa stvarnom poslovnom situacijom i u praksi pokazati ono što su naučili, dok su poduzetnici dobili web stranicu ili poslovni plan, besplatno.


Kreiranje web stranice tvrtke jedan je od prvih koraka za ostvarenje izravnije komunikacije sa tržištem i širenje kanala prodaje dok je izrada poslovnog plana, svojevrsnog profila tvrtke, nužna svakom poduzetniku, jer je nužan za traženje kredita u banci, apliciranje na EU natječaje kao i nacionalne programe potpora za poduzetnike.

U srijedu 14. lipnja, u konačnoj fazi projekta, u Županijskoj komori Split okupili su se studenti i poduzetnici koji su sudjelovali u projektima, predstavnici Županijske komore Split i mentori sa Sveučilišnog odjela za stručne studije, te su prezentirani studentski radovi ocijenjeni kao najuspješniji, a autori tih radova su nagrađeni.

Prof. Slađana Brajević, koordinatorica projekta sa strane Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu izrazila je veliko zadovoljstvo iskustvom stečenim kroz provođenje ovog projekta, te suradnjom sa svima uključenima u realizaciju. Vesna Friedl, direktorica ŽK Split najavila je nastavak suradnje, obzirom da komora, kad god može, pruža priliku studentima da se povežu s realnim sektorom i prije završetka studija, a s druge strane jer mikro poduzetnici čine više od 90% županijskih poduzetnika.

Nagrađeni studenti i radovi u projektu WebStart su:

  1. Marko Batarelo i Josip Goreta – Web stranica za tvrtku BOST d.o.o.
  2. Dominik Petar Čavka i Ivan Mihaljević – Web stranica za tvrtku DEVIZA d.o.o.
  3. Robert Antunović i Igor Bebić – Web stranica za tvrtku MISURA d.o.o.

Nagrađeni studenti i radovi u projektu PlanStart su:


  1. Klaudija Kasalo – poslovni plan za tvrtku INVENT d.o.o. i Klaudija Perković – poslovni plan za tvrtku TORLAK d.o.o.
  2. Josipa Jerković i Andrea Sedartić – poslovni plan za tvrtku BIK COMMERCE d.o.o.
  3. Katica Mišić – poslovni plan za tvrtku RUŽICA DVA d.o.o.

Nagrade su osigurali Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije. Kao što je i najavljeno, planiraju nastaviti suradnju na ovim projektima i u sljedećoj akademskoj godini. Sve informacije o novom ciklusu bit će pravovremeno objavljene na stranicama HGK ŽK Split.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0