Uskoro bi moglo krenuti uklanjanje ilegalnih građevina na Benama, otkrio je privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja uoči radnog sastanaka održanog u srijedu na Kampusu Sveučilišta.

Stipe Čogelja

Povezani sadržaj

– Idemo na novo rješenje. Danas imamo tu i predstavnike Državnog inspektorata s kojima ću među ostalim razgovarati o daljnjim radnjama na Benama. Koncesionar će morati ukloniti neosporne dijelove koji su izgrađeni bespravno, poput dijela štekata u sklopu zgrade koja je legalna. Ostali dijelovi poput dječjih i sportskih igrališta su pod nadležnošću Grada Splita, reguliraju se pod Pravilnikom o jednostavnim gradnjama, pa s njima neće biti problema. Koncesionar se sukladno ugovoru mora prikloniti javnom interesu i ukloniti sve što nije sukladno zakonu – kazao je Čogelja.

Navodi da će Županija koncesionaru izdati nalog, a ukoliko ga ne ispoštuje, slijede visoke kazne.

– Uputit ćemo dopis koncesionaru s prijedlogom ugovorne kazne ukoliko se isti ne izvrši. To je jedan dobar model, odnosno članak ugovora uveden u izmjenama, koji nam dozvoljava da utječemo na koncesionare ako ne žele napraviti nešto što zahtijevamo. Ovo ljeto smo naplatili oko 200 tisuća kazni i koncesionari su se sveli u okvire unutar kojih su i trebali biti – zaključio je Čogelja.

Podsjećamo, koncesionar na Benama je tvrtka National, trenutno u vlasništvu Ante Vukorepe, supruga Kerumove kćeri Neve.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime