ŽUPANIJA OBILJEŽAVA 25. OBLJETNICU OSNUTKA Župan Boban položio vijenac na grob Branimira Lukšića

Večeras će se s početkom u 20 sati u HNK Split održati Humanitarni gala koncert najljepših hrvatskih opernih arija i zborova

Danas se prigodnim događajima obilježava Dan Splitsko-dalmatinske županije i 25. obljetnica osnutka Županije.


Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca na Lovrincu.

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa županom Blaženkom Bobanom, položilo je vijenac kod središnjeg križa te aranžman kod groba bivšeg župana prof.dr.sc. Branimira Lukšića.

U 11 sati počinje svečana sjednica Županijske skupštine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Tom prigodom župan Blaženko Boban i predsjednik Skupštine Petroslav Sapunar zaslužnim građanima uručit će nagrade Splitsko-dalmatinske županije.

U 18.30 sati u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, JU Park šuma Marjan, Muzej grada Splita, MHAS Split i Arheološki muzej Split organiziraju predavanje prof.dr.sc. don Josipa Dukića „Sveti Jere Dalmatinac“. Županijski vijećnici lani su donijeli odluku da se dan Splitsko-dalmatinske županije slavi na blagdan sv. Jere Dalmatinca.

Humanitarni gala koncert

Večeras će se s početkom u 20 sati u HNK Split održati Humanitarni gala koncert najljepših hrvatskih opernih arija i zborova. Koncert zajednički organiziraju Splitsko-dalmatinska županija i HNK Split, a sva prikupljena sredstva namijenjena su Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj. Posjetitelji će programu moći čuti predivne skladbe Jakova Gotovca, Ive Tijardovića, Josipa Hatzea, Vatroslava Lisinskog i Ivana pl. Zajca.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime