Župan poručio iz Bruxellesa: Šaljemo dodatne snage na Pelješac, ministar hitno stiže na Marjan!

"Na nama je, na našim vatrogascima i kompletnom sustavu civilne zaštite da brzo reagiramo. Do sada je tako bilo, a nadamo se da će tako biti i u ovoj situaciji!"

Kao i gradonačelnika Krstulovića Oparu, i župana Blaženka Bobana je vijest o požaru zatekla u Bruxellesu.


Izrazio je svoju zabrinutost, te je odgovorio na nekoliko naših pitanja.

Kakvo rješenje Županija ima za Pelješac?

-U koordinaciji sa zapovjednikom Županijske vatrogasne zajednice, poslali smo u popodnevnim satima 30 ljudi i 7 vozila. Prije sat vremena, u koordinaciji sa dva županijska zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije i Splitsko-dalmatinske, Dražena Glavine, poslali smo dodatnih 14 vatrogasaca uz dodatna 3 vozila.

Jeste li u kontaktu sa gospodinom Glavinom? Možete nam reći kakvo je stanje na terenu?

-Stalno smo u kontaktu. Stanje na Pelješcu nije zadovoljavajuće, požar je još daleko od suzbijanja, međutim u prilog nam ide činjenica da se vjetar smiruje. Mislim da se i ministar obrane, Damir Krstičević, uputio prema južnom dijelu. Prema informacijama koje imam, svratit će najprije na Marjan kroz nekih sat vremena, a zatim će produžiti na Pelješac.Vidimo da gori i na Marjanu, u Metkoviću i Šibeniku, a prema najnovijim informacijama i na Braču. Na društvenim mrežama masovno se piše da su požari vrlo vjerojatno podmetnuti?

-Ne bih se baš tako izrazio. Nažalost, sve vodi prema tome, ali ja nemam pravo na taj način prosuđivati. Na nama je, na našim vatrogascima i kompletnom sustavu civilne zaštite da brzo reagiramo. Do sada je tako bilo, a nadamo se da će tako biti i u ovoj situaciji!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime