Splitsko-dalmatinski župan, Blaženko Boban pozvao je učitelje i nastavnike u toj županiji da prekinu štrajk i vrate se na svoja radna mjesta zbog izbjegavanja veće štete za budućnost djece ali i neugodan položaj roditelja.

– Apeliramo na sve uključene strane, prije svega na učitelje i nastavnike, da se u ime djece i njihovih roditelja vrate na svoja radna mjesta kako bi izbjegli daljnju nepovratnu štetu za budućnost djece te kako bi izbjegli daljnji neugodan položaj roditelja koji također rade i muku muče s organizacijom života vlastitih obitelji – kazao je župan Boban.

Poručio je da se u borbi sindikata za bolji položaj prosvjetnih djelatnika ‘nema pravo djeci oduzeti pravo na obrazovanje i odgoj’.

– Uz sve naše razumijevanje teške situacije prosvjetnih djelatnika, cijenimo da nije korektno da bilo tko, u borbi za svoja radnička prava, dovede u pitanje temeljna prava djeteta – pravo na obrazovanje, pravo na odmor, ili već sutra mogućnost izbora daljnjeg školovanja.

Ne ulazeći u opravdanost zahtjeva Sindikata, ne možemo opravdati ugrozu prava djece na obrazovanje te izražavamo veliku zabrinutost zbog nastale situacije. Vodeći računa o potrebi izrade novog nastavnog kalendara zbog nadoknade izgubljenih radnih dana, podsjećamo Sindikate i roditelje na opasnost dovođenja učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u moguće neugodnosti oko upisa na sljedeću razinu obrazovanja – naglasio je.2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime