Župan Boban svečano otvorio obnovljenu školu u Svibu: “Dogodine idemo još šire i aktivnije”

U školu u Svibu uloženo je preko dva milijuna kuna

Danas je u Svibu u općini Cista Provo svečano otvorena obnovljena školska zgrada OŠ Josipa Jovića. Zgradu je otvorio splitsko – dalmatinski župan Blaženko Boban.


– Uložili smo preko dva milijuna kuna u školu u Svibu. Već sutra imamo otvaranje obnovljene škole u općini Dugopolje, a preksutra i nove, impozantne, druge osnovne škole u Solinu, točnije u Ninčevićima. Prošle godine na otvaranju OŠ u Krušvarima, općina Dicmo, rekao sam otprilike ovako: “Ako nećemo mi ulagati u ove područne škole, u djecu na perifernim dijelovima naše županije, neće biti sreće”. Ove godine u toj školi ima upisano čak sedam djece više nego lani i zbog toga mi je srce zaista puno. – kazao je župan Blaženko Boban.

Najavio je energetsku obnovu pet škola na području županije i to u Sinju, Omišu, Vrgorcu, Dicmu, Postirama (Brač) ukupne vrijednosti preko 15 milijuna kuna.

Dotakao se i podjele besplatnih udžbenika te iskazao zadovoljstvo što je sve prošlo glatko i bez problema.

– Ponosan sam na sve ravnatelje, profesore, nastavnike ustanova kojima je osnivač Splitsko – dalmatinska županija i na način na koji su to odradili. Sva djeca će danas imati svoje udžbenike i zbog toga sam izuzetno sretan i ponosan. I to je vrijednost preko 13 milijuna kuna, odnosno oko 214 tisuća udžbenika. Dogodine idemo još šire i aktivnije, idemo s nizom programa, a neki će biti i za roditelje. – kazao je Boban i nastavio:

– Mogu sad odmah najaviti da ćemo od 1. siječnja 2019. godine imati jednu mjeru kojom ćemo u ruralnom dijelu županije sufinancirati sa 160 tisuća kuna bespovratnih sredstava obnovu ili izgradnju kuća mladim obiteljima koje se žele vratiti u svoj zavičaj. – najavio je župan.Poslao je poruku svim školarcima za prvi dan škole.

– Djeco, učite, slušajte svoje roditelje, nastavnike i pazite u prometu, pazite na sebe, na sreću svih onih koji vas prate.  – poručio je Boban. Uputio je i apel vozačima da u prometu posebno pripaze na školarce.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime