Župan Boban se sastao s državnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede, glavna tema- mjera 5.2

Korisnici mjere 5.2. će biti oni koji će biti evidentirani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava do podnošenja Zahtjeva za potporu

Župan Blaženko Boban je bio domaćin sastanka s državnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede, Marijom Vučković.


Sastanku su nazočili: pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, pomoćnik ravnateljice Saša Bukovac, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj, direktorica Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK Božica Marković, zamjenik župana Ante Šošić i ravnatelj županijske Agencije RERA Jozo Sarač.

Zaključeno je da će Županija jedinicama lokalne samouprave (gradovi Split, Solin, Omiš, općine Podstrana, Šestanovac i Cista Provo) proslijediti žurnu informaciju o pregledavanju dosad sastavljenih prijavljenih šteta i onih koje se tek sastavljaju, od strane Savjetodavne službe, u svrhu kvalitetne pripreme za korištenje podmjere 5.2. Operacije 1 – Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala. Ukoliko se ukaže potreba za dodatnim radom na terenu, predmeti će se obrađivati u prostorima HGK, Županijskoj komori Split.

 

Ministarstvo poljoprivrede će poslati na objavu izmijenjeni Pravilnik za korištenje navedene mjere, a natječaj će se objaviti u tjednu od 31. srpnja do 4. kolovoza 2017. godine.

Korisnici mjere 5.2. će biti oni koji će biti evidentirani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava do podnošenja Zahtjeva za potporu, a on i će se podnositi od početka listopada ( ili ranije ako se steknu uvjeti ).


Prijave svih onih koji neće koristiti mjeru 5.2 će se obrađivati u redovitoj proceduri, te će se njihove štete nastojati nadoknaditi iz općinskih, gradskih, županijskih i državnih sredstava.

  

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0