Župan Boban primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva

Predsjednik Društva pozvao je župana Blaženka Bobana na 303. Alku što je župan sa zadovoljstvom prihvatio

Župan Blaženko Boban sa suradnicima, dožupanom Antom Šošićem i predsjednikom županijske skupštine Petroslavom Sapunarom, danas je primio izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj. Izaslanstvo su predstavljali predsjednik UO Stipe Jukić, dopredsjednik Dinko Bošnjak, tajnik Ivan Nasić, vojvoda Boško Ramljak i arambaša Ivo Vukasović, a zbog radnih obveza, iako je bio najavljen, sastanku nije nazočio alajčauš Ivica Filipović Grčić.


Izaslanstvo je župana, kao što je svake godine uobičajeno, izvijestilo o tijeku priprema za ovogodišnju Alku. Razgovaralo se i o modalitetima pomoći Županije u organizaciji Alke i poslovanju Viteškoga alkarskog društva Sinj. U svom pozdravnom govoru župan Boban čestitao je izabranim čelnicima na izboru na nedavno održanoj izbornoj alkarskoj skupštini, naglašavajući veliku važnost Alke u promicanju kulturnih, nacionalnih i turističkih vrijednosti ne samo za Sinj, Županiju, nego i cijelu Hrvatsku:

– Alka sigurno nije više ista kao od ranije, u prvom redu zahvaljujući Muzeju Sinjske alke koji ima značajan broj posjetitelja i koji je već sada postao jedan od najvažnijih turističkih brendova u našoj Županiji. Cijeli jedan grad i kraj živi s Alkom, svojom Gospom Sinjskom i to su naše vrijednosti. Mi ćemo kao i do sada u granicama naših realnih financijskih mogućnosti pomagati Alkarsko društvo u svim njihovim projektima koje rade – kazao je župan Blaženko Boban

Zahvaljujući na prijemu, predsjednik Društva pozvao je župana Blaženka Bobana na 303. Alku što je župan sa zadovoljstvom prihvatio.

– U ime svih nas, zahvaljujem županu na ovom prijemu. Bilo je pitanja posebno u medijima čemu ovaj sastanak. Moram naglasiti kako se radi o našim redovitim aktivnostima uoči alkarskih svečanosti, pa tako i posjete Županiji. Naime, župan je na određeni način i jedan od domaćina na alkarskim svečanostima. Što se tiče ovogodišnjih alkarskih svečanosti, sve aktivnosti idu po uhodanom ritmu i vjerujemo kako će ovogodišnja 303. alkarska nadmetanja proteći viteški na zadovoljstvo cijele Cetinske krajine, Županije i Hrvatske – kazao je Stipe Jukić, ističući kako se na sam dan Alke, 5.kolovoza, proslavlja i Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja, i kako će najviši hrvatski državni dužnosnici nakon Knina pristići u Sinj na alkarska slavlja.

Župana su gosti iz Sinja upoznali i s ostalim aktivnostima koje Alkarsko društvo provodi, posebno naglašavajući kako je u tijeku važna komunikacija s Vladom RH da Alka sa svojim aktivnostima bude uvrštena u državni proračun već od iduće 2019. godine.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime