Župan Boban predao šest novih vozila Zavodu za hitnu medicinu

Godišnje kroz Zavod za hitnu medicinu prođe i do 200 tisuća pacijenata

Foto: Miroslav Lelas

Šest novih vozila Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, predao je danas župan Blaženko Boban. Ključeve vozila, koja će služiti ispostavama Makarske, Supetra, Vrgorca, Trogira, Omiša i Solina, ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna primio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Leo Luetić i naglasio kako su vozila spremna za rad praktički odmah.


– U skladu s našom ustaljenom praksom koju su počeli moji prethodnici i na tome ime se zahvaljujem, tako smo i na početku ove godine realizirali šest vozila Hitne pomoć koja će služiti za još kvalitetniji, hitniji, brži i bolji prijevoz pacijenata. – kazao je župan.

S obzirom na broj turista i manifestacija ljeti Hitna pomoć ima udvostručene aktivnosti prilikom čega je potrebno brzo reagirati.

– Nadam se da su naši pacijenti jako zadovoljni posljednjih godina s uslugama naše Hitne pomoći te da će biti još zadovoljniji sada kada im dodatno osiguravamo nova i ekspeditivna vozila Hitne pomoći. – rekao je Boban.

Zavod za hitnu medicinu trenutno ima 120 vozila, od čega je 50-ak novih. Time SDŽ ima najbolji prosjek starosti vozila u Republici Hrvatskoj.

– U svakoj ispostavi bi trebala biti najmanje dva dobra vozila za tim hitne medicine ako je u ispostavi jedan tim. Ako imamo dva tima hitne medicine, onda se broj pričuvnih vozila povećava. Međutim, mi nemamo samo timove hitne medicine imamo i sanitetski prijevoz. Imamo jednu politiku da najbolja nova vozila stavljamo u tim hitne medicine za pružanje hitnih intervencija, a ona malo starija izvlačimo u sanitetski prijevoz i na taj način vozila ostaju u određenoj upotrebi. – ističe Luetić.Napomenuo je kako po pravilnicima vozila nakon pet godina u timu hitne medicine trebaju prijeći u sanitetski prijevoz ili se otuđiti iako su to praktički još nova vozila. Dodao je kako po brojkama kroz dvije godine cijela županija prođe kroz Zavod za hitnu medicinu. Tako su prošle godine imali 20 tisuća intervencija, a kroz sve ispostave je prošlo 200 tisuća pacijenata. Na kraju je dodao kako je vrijeme intervencije od poziva u skladu s europskim standardima, prosječno deset minuta u urbanim područjima, a dvadeset u ruralnim.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0