Od jučer, dan uoči sv. Nikole pa do pred Božić župan Blaženko Boban i zamjenici župana će obilaziti i darivati djecu, mlade i starije u 9 ustanova, 12 udruga, 5 vjerskih organizacija, 4 doma za starije i nemoćne te 2 obitelji.
Za ta sredstva županija je osigurala ukupno 315 tisuća kuna.
Tako je jučer, uoči sv. Nikole, župan posjetio Klub roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Sanus“, nakon toga Klub roditelja osoba s mentalnom retardacijom „Zvono“ te Udrugu za inkluziju „Lastavica“.

Istovremeno je zamjenik župana Luka Brčić posjetio Centar za pružanje usluga u zajednici (bivši Dom za odgoj) i Društvo multiple skleroze u Splitu.

Obilazak ustanova je nastavljen i danas

Boban je danas, na svetog Nikolu, darivao djecu i mlade doma “Maestral”, COO “Slava Raškaj” i CO “Juraj Bonači”.

U domu Maestral župan je podsjetio novinare da je već u prvoj godini nakon izbora za župana potpisao odluku kojom je Splitsko-dalmatinska županija Maestralu darovala jedan stan koji sada koriste štićenice ovoga Doma sa stručnim osobljem doma koje živi s njima u tom stanu.

– Problem je zakonski što djeca po navršenoj 18-oj godini ne mogu dalje ostajati u domu nego se moraju “osamostaliti”. Još kao gradonačelnik Solina sam, suočen s tim problemom, prije šest godina donio odluku o dodjeli jednog stana u kojemu i danas živi petero štićenika Maestrala koje planiram ovih dana privatno posjetiti. Jedino u sinergiji čelnika lokalne i područne uprave i središnje vlasti, možemo nastojati taj problem sustavno rješavati i svi skupa biti sveti Nikola ovoj djeci u potrebi – kazao je župan, te je na kraju ovoga posjeta čestitao svoj djeci grada Splita, županije, Hrvatske i cijeloga svijeta, svim pomorcima i putnicima njihova zaštitnika sv. Nikolu. Zaželio je župan i sretan imendan svim Nikolama, Nikolinama i onima koji imaju izvedenice iz ovoga lijepog imena.

Župan je ravnateljicama Doma Maestral i oba Centra darovao čekove vrijednosti po deset tisuća kuna.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime