Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban boravio je tijekom srijede u Imotskom gdje se ogradio izjava bivšeg načelnika te Policijske uprave i djelatnika u sjedištu te županije Marka Bekavca, koji je optužio ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniela Markića da ne vlada sustavom “jer mu miševi kolo vode” te ustvrdio da ga ucjenjuju Milijan Brkić i Tomislav Karamarko.

– Nakon nekoliko netočnih navoda u pojedinim medijima vezano uz pres konferenciju Marka Bekavca koju je samovoljno organizirao i bez znanja nadređenih, a gdje je navedeno da se radi o savjetniku župana želim to oštro demantirati.

Točno je da Bekavac radi na radnom mjestu savjetnika za nacionalne manjine i sigurnost u upravnom odijelu za zajedničke poslove. Pri tom pod sigurnost mislimo na sigurnost u prometu i sigurnost djelatnika na radu. To su poslovi koje dotični djelatnik obavlja – kazao je župan.

Komentirao je i Bekavčeve izjava o stanju u obavještajnoj službi.

– Naravno da se kao župan ograđujem od takvih izjava jer o tome nemam saznanja. Napominjem da je pres konferencija dotičnog djelatnika organizirana izvan prostora Županije i u slobodno vrijeme i nema nikakve veze sa Županijom niti sa mnom osobno.

Želim također istaknuti da nisam pobornik da djelatnici Županije komentiraju u javnosti rad drugih državnih tijela – zaključio je župan Boban.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime