Župan Boban dodijelio 100 vatrogasnih crijeva DVD-ima, u rujnu će se raspravljati o dodjeli vatrogasnih vozila

10 DVD-a dobilo je po 10 vatrogasnih crijeva iz "županovih sredstava"

Obzirom na nemile požare koji su nas pogodili u Splitsko-dalmatinskoj županiji, mnoga vatrogasna crijeva ostala su na požarištima jer se zbog vjetra brzine i vatre nisu mogla spasiti.


Tako je danas, župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban uručio 100 vatrogasnih crijeva za 10 vatrogasnih društava iz SDŽ-a.

-Na temelju dogovora sa županijskom Vatrogasnom zajednicom iz “sredstava župana” za intervencije dodijelili smo 100 vatrogasnih crijeva u dogovoru sa Vatrogasnom zajednicom i DVD-ima kojima je to bilo najpotrebitije- kazao je Boban.

Tako je 10 vatrogasnih društava dobilo po 10 vatrogasnih crijeva. Tako su bogatija za nova crijeva postala društva Dicmo, Komiža, Lovreć, Marina, Pučišća, Sućuraj, Vis, Vrgorac, Vrlika i Zagvozd.

Župan je najavio i da će nakon rebalansa proračuna u drugoj polovini 9. mjeseca ponovno donirati opremu vatrogasnim društvima, a u dogovoru s načelnicima i gradonačelnicima će u 10. mjesecu održati sastanak na kojem će se raspravljati o kupovini vatrogasnih vozila za 2018.godinu.

Što se tiče procjena na terenu nakon velikog splitskog požara, Boban naglašava kako se nada da će uskoro imati potpune podatke kako bi sumirani dopis uputili Vladi RH da pomogne u sanaciji štete. – To je jedna mjera, a druga mjera je 5.2. o kojoj smo govorili za OPG-ovce i ljude koji su registrirani i upisani u poljoprivredni registar i koji će biti obeštećeni u stopostotnom iznosu. Ovismo o sumi novca kojeg će Vlada na svojoj sjednici donirati i županija svojim rebalanskom proračuna ovisit će koliko će se građanima sanirati šteta- kazao je Boban.


Između 15. i 20. rujna bit će sljedeća sjednica Županije, potvrdio nam je Boban koji je kazao da će na sjednici biti riječi o knjigama za osnovnoškolce, a i o rebalansu proračuna zbog vatrogasaca.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0