Župan Boban: “Dočekajmo Božić i Novu godinu ležerno, izaberimo Grabar Kitarović već u prvom krugu”

"Niti jedan Milanovićev ministar nije došao u grad koji je demografski najmlađi u Hrvatskoj. Kada predsjednica dođe u županiji, često sam svjedok da ni ne pomišlja o tome tko je na čelu neke lokalne zajednice" - kazao je Blaženko Boban

Na predizbornom skupu Kolinde Grabar Kitarović na splitskim Gripama, među ostalim, govorio je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.


– Nikada neću biti kandidat za predsjednika države, jer to smatram funkcijom koja nije bitna i važna. Čuli smo takve izjave od pojedinih kandidata. Nakon posjete Imotskom, Sinju, Makarskoj, Omišu i Splitu, sada znam, vi ste nova stara predsjednica RH. Jednostavna je to priča. Kao župan zadnjih mjeseci prolazio sam neke zemlje u EU i izvan nje. Prva rečenica kolega bila je “blago vama, kako imate dobru predsjednicu”.

Mom ponosu i sreći nema kraja, kada netko van granica tako govori o mojoj predsjednici. Ona svojim djelom i radom i poštuje prvog hrvatskog predsjednika. Uljuđeni ljudi u zemljama svijeta imaju tri svetinje; himna, zastava i tvorac te države, ma kojoj političkoj opciji pripadali. Nažalost, nakon 30 godina od samostalnosti Hrvatske, imate kandidate koji gotovo ne priznaju tu državu. Neću govoriti o dijametralno suprotnim načinima predstavljanja Hrvatske u svijetu. Predsjednica nas nije svađala ni s Nijemcima ni s EU i to mjesec dana prije ulaska Hrvatske u EU. Zato, dragi prijatelji, nema smisla niti više apelirati. Očekujem od vas puni angažman. Neka ležerno dočekamo Božić i Novu godinu i izbore riješimo u prvom krugu!

U ove dvije i pol godine od kada sam župan, predsjednica me toliko puta zvala. Nije prošlo ni par sati dok predsjednica nije od mene tražila izvještaj u nekim elementarnim nepogodama koje su se znale događati. Niti jedan Milanovićev ministar nije došao u grad koji je demografski najmlađi u Hrvatskoj. Kada predsjednica dođe u županiji, često sam svjedok da ni ne pomišlja o tome tko je na čelu neke lokalne zajednice. To je taj faktor koji nju krasi. Dragi prijatelji, znam da kroz neke medije čujete neke sitne detalje. Promislite, je li predsjednica imala ijedan promašaj upravljajući Hrvatskom? Naravno da nije. Je li imala ijednu aferu za koju se veže zadnjih pet godina? Nije! O tome promišljajte, a ne o podmetanjima. Njima ni hrvatska reprezentacija ne znači puno, a njima teško pada kada predsjednica navija s reprezentacijom.

22.12. ćemo izići na izbore. Da je po Splitsko-dalmatinskoj županiji, već 22.-og bi to bilo riješeno! Imate rodbine i poznanike po drugim sredinama, od vas se očekuje da njezino hrvatstvo i domoljublje širimo po drugim krajevima Hrvatske. Poradite na tome u drugim gradovima gdje imate rodbinu i prijatelje. Predsjednica zna da Hrvatska zna, Hrvatska nije slučajna država, nego država nastala krvlju hrvatskih branitelja – kazao je župan.


VEZANI SADRŽAJ:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime