U tijeku je 31. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije koja se prvi put održava elektronskim putem.

Klub vijećnika SDP-a predložio da se Dnevni red nadopuni točkom Izvješće Župana o provedbi mjera i planu mjera uzrokovanih Covid-19 s posebnim osvrtom na izvještaj o nalazu u Domovima za starije i nemoćne osobe na području SDŽ.

POVEZANI SADRŽAJ:

Na ovo se osvrnuo župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban.

– Za vrijeme Županijske skupštine SDŽ koja je u tijeku pristigao je prijedlog dopune Dnevnog reda od strane Kluba SDP-a vezano za stanje u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici. Obrazloženo je da će cjelokupno izvješće o stanju u Domu biti po primitku jedinstvenog inspekcijskog nalaza kojeg sam zatražio od resornih ministarstava, kao što i priliči demokratskim standardima. Točke Dnevnog reda o kojima se danas raspravlja je izmjena Poslovnika te njena prilagodba trenutnoj situaciji:

1. Prijedlog poslovničke odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije

2. Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019,

3. Godišnji izvještaj o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste Split za 2019. godinu s Prijedlogom zaključka o prihvaćanju

4. Prijedlog odluke o raspoedijeli rezultata poslovanja za 2019. godinu

5. Izvješče o korištenju sredstava proračunske zalihe za veljaču 2020. iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2020. i projekcije za 2021. i 2022., s Prijedlogom zaključka o prihvaćanju

Ovo su točke koje su nužne kao podloga za slijedeću sjednicu Županijske skupštine SDŽ na kojoj planiramo uvrstiti rebalans Proračuna i mjere za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa na području Splitsko-dalmatinske županije. Iskreno se nadamo da će iduća sjednica biti u standardnom obliku kako bi sve mogli detaljno raspraviti i kvalitetno donijeti odluke – poručio je župan.

Sjednica se odvija elektronski te ima kvorum od 42 vijećnika.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime