Župan Blaženko Boban primio veleposlanicu Države Izrael Zinu Kalay Kleitman

Župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban sastao se danas s veleposlanicom države Izrael, Zina Kalay Kleitman

Nakon sastanka u uredu župana, njezina Ekselencija veleposlanica države Izrael, Zina Kalay Kleitman i župan Splitsko-dalmatinske županije, Blaženko Boban, su dali izjave novinarima.


– Razgovarali smo o različitim temama i oblicima suradnje naše Županije i Države Izrael. Iz ugodnog i korisnog razgovara s veleposlanicom izdavajam dosadašnju i buduću suradnju na važnom projektu Centara izvrsnosti u području obrazovanja i mogućnostima suradnje na navodnjavanju naših triju polja: Sinjskog, Imotsko-bekijskog i Vrgoračkog polja.

Nakon uspješnog završetka prve faze Centra izvrsnosti iz matematike od jeseni nastavljamo raditi s nadarenim učenicima iz matematike, ali započinjemo i s novim Centrom izvrsnosti iz robotike i informatike.

O projektu iz područja poljoprivrede – navodnjavanju naših triju polja: Vrgoračkog, Sinjskog i Imotsko-bekijskog polja, planiramo zajedno s HGK organizirati simpozij ili stručno savjetovanje na koje bismo pozvali eminentne stručnjake iz Izraela. Nakon ovog uvodnog razgovara mogu samo kazati kako me raduje daljnja suradnja naše Županije i Republike Hrvatske s državom Izrael – rekao je župan Boban.

Veleposlanica Kalay Kleitman je izrazila zadovoljstvo što je upravo ona prva veleposlanica u službenom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji i gradu Splitu, nakon nedavnih lokalnih izbora.

– Zavaljujem županu Bobanu što je iskazao otvorenu želju za nastvakom suradnje na svim područjima, navlastito u području obrazovanja i poljoprivrede, gdje država Izrael prednjači u svijetu – rekla je veleposlanica, ističući da svakako želi unaprijediti suradnju Izraela i grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije “koja je tako bogata poviješću i kulturnim sadržajima”.

Uz suradnju na dva spomenuta područja, poljoprivredi i obrazovanju, oduševljena iskustvom održavanja prošlog “Tjedna izraelskog filma” u Splitu, veleposlanica je iskazala spremnost i volju za daljnje jačanje gospodarskih, znanstvenih, kulturnih i svih drugih oblika suradnje u budućnosti.

Nakon sastanka sa županom Bobanom, veleposlanica će imati prijem i kod novoizabranog gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0