ŽRNOVNICA PRIJE I POSLIJE Ove fotografije zorno prikazuju razmjere požarne katastrofe

Žrnovnica je nakon požara - neprepoznatljiva

Glavnina žrnovačke požarne drame odvijala se u ponedjeljak od 16 do 18 sati. Vatrena fronta stizala je čak iz tri smjera: prva i najopasnije – ona s Mosora, druga s Markovače (Sridivica), a treća je stigla zadnja, ona s Peruna. U općem neredu u kojem je sustav zakazao, “aktivirali” su se ljudskost i zajedništvo. Susjed je susjedu dojavljivao stanje s vatrom, uskakao, pomagao, gasio. Možda ne baš svaki susjed, ali uvjerljiva većina je…


Vatrena fronta protutnjala je ovim podmosorskim mjestom velikom brzinom i iza sebe ostavila spaljenu prirodu. Gorjela je gusta borova šuma, ali i obrađene površine. Istina, vatra je puno sporije napredovala na obrađenim nego zaraslim parcelama.

U javnost ovih dana izlazi sve više fotografija na kojima se vidi pravo stanje razmjera požara na istoku Splita. “Zelena oaza Splita”, kako se često nazivala, sada je siva i crna. Snimke pokazuju kako je mnoge kuće vatra bila u potpunosti okružila. Na snimci ST Drona savršeno vidi kako je požar lako prodirao preko šuma i zapuštenih područja, a kako je gotovo u cijelosti zaobišao ona obrađena.

Neka nam ne zamjeri podstranski političar koji je prozvao fotografkinju Damiru Kajažić da je snimala umjesto gasila požar, ali u nastavku ovoga članka možete vidjeti fotografije koje zorno prikazuju razmjere požarne katastrofe u Žrnovnici.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0