Zračne snage gase požar na Kamešnici, kod Trilja i na Braču opožarena površina 100 hektara

Kako nam je jutros kazao zapovjednik JVP Split, Ivan Kovačević, stanje na većini požarišta u srednjoj Dalmaciji je zadovoljav

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH danas su s jednim Canadairom CL-415 i dva Airtractora AT-802 upućene na gašenje požara na Kamešnici iznad Sinja.


Istovremeno, letačka posada s helikopterom Mi-8MTV provodi protupožarno izviđanje na ruti Klis-Trilj-Kamešnica-Dinara-Otrić, odnosno na prostoru gdje su jučer i proteklih dana izbijali požari.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage sudjelovale su u gašenju devet požara na koja je izbačeno oko 350 vodenih bombi i ostvareno 63 sata naleta na požarištima, izvijestio je jutros MORH.

Kako nam je jutros kazao zapovjednik JVP Split, Ivan Kovačević, stanje na većini požarišta u srednjoj Dalmaciji je zadovoljavajuće. Iako požari još nisu službeno proglašeni lokaliziranima, požari u Klisu kod Majdana i kod Trilja sve se više stavljaju pod kontrolu i očekuje se njihovo skoro gašenje.

Opožarena površina kod Trilja iznosi oko 100 hektara. Identična površina izgorjela je jučer na otoku Braču, a požar je tamo ugašen još jučer. Načelnik općine Klis, Jakov Vetma, jučer je najavio proglašenje elementarne nepogode zbog naknade šteta koje su pretrpjeli građani.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0