Mjesecima traju prijepori između splitskog gradskog vijećnika Ante Zoričića i predsjednika GK Bačvice Tomislava Zaninovića zbog terena na Baterijama.

Zaninović se nije pojavio na sučevaljavanju, dok je Dragan Žuvela, predsjednik DAS-a, bio nazočan.

POVEZANI SADRŽAJ

Danas je Zoričić sazvao konferenciju za mediju, na kojoj je kroz pet glavnih točaka demantirao Zaninovićeve navode. Prema Zoričiću, Zanović je po jednom pitanju u potpunosti promijenio stav. Zoričić je kazao da stanare sada naziva uzurpatorima, a prije nekoliko godina poslao je dopis Gradu Splitu, u kojem je tvrdio da starosjedioci sa Lazarice trpe veliku nepravdu.

TIJEK KONFERENCIJE„Obitelj Zoričić došla je u posjed stana 1990. godine sumnjivom privatizacijom”

– 1973.

“Zadnjim izmjenama GUP-a želi napraviti “treću zgradu Lazarice”. U jednoj objavi kaže da mi je namjera omogućiti gradnju zgrade i na “baraci” zaraditi milijune. U drugoj objavi kaže da ću graditi trokatnicu”

– Ne može se raditi i jedno i drugo. Dvije različite objave u dva dana govore o ozbiljnosti onoga koji ih je objavio. Zadnjim izmjenama je zatraženo stanovanje. U zoni s urbanim pravilom ne može se napraviti zgrada nego kuća istih gabarita kao što su i ostale kuće na Bačvicama.

“Želi graditi na cca 7.000m2”

– Parcela 817/1 koju on spominje u vlasništvu je nadbiskupskog ordinarijata. Starosjedioci s Lazarice su je navodili u zahtjevu jer je zemljište oko kuća dio te parcele. Zato se u zahtjevima iz 2007. i 2010. za tu parcelu navodi dio, a u priloženim grafičkim prilozima je jasno da se radi samo o manjem dijelu ukupne parcele i to samo oko kuća.

“Objavio zahtjev u kojima se spominje „gradnja građevina u nizu””

– Upravo taj prijedlog koji je gospodin Zaninović zaokružio i objavio kao „spektakularan” najbolje govori da su na prijedlog urbanista stanari pristali na zamjensku parcelu koja je udaljena 200 metara od terena. Time je jasno da nije postojala namjera uzurpacije sportskih terena. Nalazi se na čestici zemljišta 9742/1.

Glavno pitanje: Bi li promjenom GUP-a postojeći sportski tereni nestali, tj. bi li se prenamjenili u interesu građevinskog lobija?

– Očito mu je odgovaralo daljnje propadanje nogometnog i košarkaškog igrališta koji čine logičku cjelinu s parcelom za koju je zatražio prenamjenu u građevinsko zemljište, po uzoru na situaciju u gradskom kotaru Trstenik, u kojem je svjesno prepuštanje sportskih terena propadanju predstavljalo uvertiru niihovoj prenamjeni u interesu građevinskog lobija.

“Stvarni cilj Ante Zoričića je vrlo izgledni nestanak nogometnog i košarkaškog igrališta na Baterijama, zbog gradnje nove zgrade Lazarice na samoj granici s terenima”

– Grafički prikaz zadnjeg i aktualnog zahtjeva najbolje prikazuje da je gradnja na cijeloj parceli obična laž. Da je gospodin Tomislav Zaninović dao sebi samo malo truda mogao je na stranicama Grada vidjeti i tekst prijedloga i grafički prikaz…

U videozapisu pogledajte cijelu press konferenciju:


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime