Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća od strane Bojana Ivoševića s “Dnevna doza splitskog nereda” i PopraviGrad pokrenuta je inicijativa za omogućavanjem besplatnog parkinga stanarima najuže gradske jezgre. Predloženu nadopunu dnevnog reda gradonačelnik Splita gospodin Andro Krstulović Opara odbio je sa obrazloženjem da inicijativa nije dovoljno pripremljena te se ne može donijeti kvalitetna odluka.

– Iako smo kao predlagatelji reagirali te pojasnili gradonačelniku da je naš prijedlog upravo taj prvi korak i pokretanje radnje za donošenje kvalitetne odluke, nije promijenio svoj stav.
Zadovoljstvo nam je izvijestiti Vas da se dogodio svojevrsni presedan jer su tijekom trajanja sjednice ovu našu inicijativu potpisala 25 od 35 vijećnika (svi osim vijećnika HDZ-a) iako je za uvrštenje ove točke u dnevni red trebalo prikupiti samo 13 potpisa. Ova inicijativa ide dalje i sada sa sigurnošću možemo kazati da ćemo na idućoj radnoj sjednici imati priliku donijeti odluku kojom ćemo otvoriti put ka rješavanju besplatnog parkinga za stanare stare gradske jezgre. U međuvremenu ćemo pozvati sve zainteresirane udruge i pojedince da se uključe u raspravu po ovoj temi pa u tom smislu uskoro namjeravamo napraviti i javnu tribinu u kinoteci Zlatna vrata – poručio je Ante Zoričić iz inicijative PopraviGrad.

PRIJEDLOG DNEVNOG REDA - besplatan parking


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime