Jučer smo kontaktirali našeg splitskog čovjeka-pauka, Ivica Matković – Matan, u vezi sastanka interesnih skupina u GK Varoš. Nadali smo se da će nam doći kazati koju pametnu o stanju našeg kampanela, jer je, sjećate se, prvi izašao u medije kako se križ na zvoniku klima i kako neke segmente treba obnoviti.

Umjesto da mu ljudi iz odgovornih institucija zahvale, dogodilo se nešto potpuno suprotno, Matković je dobio zabranu penjanja na zvonik.

VEZANI SADRŽAJ:

Jučer nam se nas penjač zahvalio na pozivu te nam kazao bi svakako bio došao, ali da je bio spriječen jer nije u Splitu, te nam je poslao fotografije iz Čazme gdje ukrašava zvonik.

Nadamo se da će našem Ivici Matkoviću – Matanu biti ponovo dozvoljeno penjanje na naš kampanel prije Sudamje. Penjao se naš čovjek-pauk za ratnog vremena, penjao se za nevremena, te je njegova zastava postala jedna od tradicija naše velike fešte.

Neke tradicije jednostavno ne bismo trebali uskraćivati, a zastava na kampanelu ususret Sudamje je, složit ćete se, upravo jedna od njih!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime