Nastavlja se obnova vodoopskrbnog sustava Žrnovnice. Ekipe Vodovoda i kanalizacije Split rekonstruirale su Crpnu stanicu Privor kako bi stanovnici dijela tog naselja imali sigurniju opskrbu pitkom vodom.

Radovi na crpnoj stanici obuhvaćali su zamjenu stare i dotrajale crpke, djelomičnu rekonstrukciju tlačnog cjevovoda zbog prilagodbe novoj crpki, te bojanje cjevovoda, unutarnjih zidova i fasade crpne stanice.

Uskoro rekonstrukcija stanica u Dvorima i na Košrenici

Rekonstrukciju Crpne stanice Privor financirao je Grad Split. Kako doznajemo, u planu je vrlo skoro puštanje obnovljene crpne stanice u Dvorima, a ona na Korešnici bit će sanirana do ljeta.
Podsjetimo, žrnovački vodovodni sustav napravljen je početkom osamdesetih godina samodoprinosom stanovnika Žrnovnice jer im u to vrijeme Grad Split nije napravio vodovod.

Splitsko predgrađe 2020. bez kanalizacije i legalnog vodovoda

Današnji vodovod je pod upravom Mjesnog odbora Žrnovnica, a stanovnici već dugi niz godina ne plaćaju naknadu za trošenje vode. Zbog toga dio stanovnika ovog podmosorskog mjesta neodgovorno troši vodu, primjerice, cijele noći se ostavi guma u svrhu zalijevanja vrta, peru se automobili nekoliko puta na dan. Posljednica svega je da u sušnijem dijelu godine zapadni dio Žrnovnice, Korešnica, velik dio dana ostane bez pitke vode.

Aktualni popravci puno znače dotrajaloj vodovodnoj mreži u Žrnovnici, a sve glasnije se govori o početku naplate vode. Žrnovčanima bi bilo draže da se više govori o tome kada će stići “normalni” vodovod i kanalizacija do njihovih kuća. Ovo splitsko predgrađe ni 2020. još nema kanalizacijski sustav što je malo reći – poražavajuće.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime