Dan za danom radovi na sanaciji Karepovca se intenziviraju. Kopanjem sve veće površine i širenje neugodnih mirisa biva sve češće i dugotrajnije. Tijekom četvrtka Karepovac je posjetio i sam gradonačelnik gdje je izjavio da se radovi odvijaju nešto brže od planiranog. Cilj je glavninu radova obaviti do ljeta, a kratka pauza od radova nastupit će za božićne blagdane.

Prethodnih dana južni su vjetrovi smrad s Karepovca najviše donosili Dračevcu, Solinu, ali ništa bolje nije bilo u nekim kvartovima Splita koji su bliži odlagalištu.

U razgovoru sa stanovnicima, zanimljivo je primijetiti da više strpljenja i razumijevanja imaju oni koji žive najbliže Karepovcu.

– Nije lako sve ovo gledati, vjetar je digao puno smeća u zrak i raznosio ga i kilometar daleko. Smrdi, ali nažalost, na to smo se navikli godinama. Znamo da su rokovi postavljeni i da će u konačnici Karepovac postati jedno zeleno brdo. Ne mogu dočekati taj dan – kazala nam je Marija, stanovnica Kamena.

Radovi su se nastavili i tijekom četvrtka, a kako je stanovnicima koji žive u blizini odlagališta uvjerite se u priloženoj fotogaleriji.

VEZANI ČLANCI:
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0