Dalmacija je nakon više godina dočekala pravu zimu. Samo prije nekoliko dana temperature su u Zagori padale do -14 Celzijevih stupnjeva, a umjerenog mraza je bilo čak na dijelovima obale i otoka. Snijeg nije rijetka pojava, osobito u Zagori gdje ponegdje pada i jutros.

Kao rijetko kada do sada, u Splitu je hladnije nego u Zagrebu. Split u 11 sati jedva mjeri 5 stupnjeva, a u Zagrebu je 10 stupnjeva uz sunčano vrijeme!

Snijega u Splitu ove zime nije bilo, ali je padao u neposrednoj blizini grada. Snježnih pahulja bilo je do Klisa. Čini se da su Splićani dobro zapamtili “Kerumov” snijeg iz veljače 2012. kada je grad bio paraliziran zbog snijega i leda i to punih 14 dana.

Iako snježne oborine u Splitu uopće nisu na vidiku, prema informacijama naših čitatelja, lopata za snijeg u Splitu jednostavno – nema!

– Obišao sam Konzum, Bauhaus, Građu, Sjeme kod Mercatora, i neke manje poljoprivredne prodavaonice. Lopata jednostavno nema. Nevjerojatno da su se Splićani prepali spominjanja snijega. Treba mi lopata za snijeg za vikendicu i nema šanse da je igdje u gradu pronađem – pojadao nam se čitatelj.

Trgovci, eto prilike…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime