Žene splitskog SDP-a posjetom vjerskim zajednicama Splita obilježile Svjetski dan zaštite od diskriminacije

"21. stoljeće bi trebalo biti vrijeme napretka čovječanstva, a ne diskriminacije i nazadovanja u bilo kojem smislu ljudskih prava"

Ususret Svjetskom danu zaštite od diskriminacije koji se obilježava 1. ožujka, Forum žena SDP-a Split je posjetio splitske manjinske vjerske zajednice i to pravoslavnu, islamsku i židovsku, te većinsku rimokatoličku vjersku zajednicu. Kroz druženje i upoznavanje s vjerom, tradicijom i običajima poslana je poruka zalaganja za toleranciju i zajedništvo u našem gradu. Domaćinima iz pravoslavne, islamske, židovske i rimokatoličke vjerske zajednice još jednom su zahvalile na toplom i srdačnom gostoprimstvu.


– 21. stoljeće bi trebalo biti vrijeme napretka čovječanstva, a ne diskriminacije i nazadovanja u bilo kojem smislu ljudskih prava. Svakodnevno svjedočimo marginaliziranju pojedinih skupina društva koja se po nečemu izdvajaju iz većine i time su na udaru, čime se smanjuje kvaliteta njihovih života, a i sam život im je često ugrožen. Bilo kakve razlike među ljudima, u ovom slučaju vjerske, ne smiju biti kamenom smutnje  i razdora u društvu civiliziranih građana današnjice. Jer su različitosti u našem Splitu, Hrvatskoj i cijelom svijetu bogatstvo i prednost! – poručila je Ana Lovrić, predsjednica Foruma žena SDP-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0