Marijana Puljak, čelnica stranke Pametno, nakon sastanka u Banovini na temu pravomoćne presude u korist dr. Kneževića i drugih, prema kojoj Grad Split mora isplatiti oko 150 milijuna kuna, komentirala je sastanak na kojoj su sudjelovali gadonačelnik i više političkih opcija iz Gradskog vijeća.

– Gradonačelnik će obaviti razgovor s gospodinom Kneževićem, koji je dobio presudu. Grad će ispitati mogućnosti da se pokrene revizija presude ili obnova cijelog postupka. Nakon razgovora ponovo će se održati sastanak svih klubova s izvještajem sa sastanka – rekla je Puljak.

Ističe da postoje sumnje da su ovo sve repovi kriminalne privatizacije zemljišta na TTTS-u koja je obavljena ’90-tih godina.

– Zato pozivamo DORH da se pozabavi cijelim tim slučajem jer postoje indicije da je od 200 tisuća kvadratnih metara svega 80 tisuća privatizirano u skladu sa zakonom – kaže Puljak.

Pametno će inzistirali na tome da Grad prikupi nove materijale i pokrene obnovu cijelog postupka jer u stranci smatraju da u elementima ove presude ima činjenica koje nisu uzete u obzir.

– Sporazum koji je Kerum sklopio po nama nije u skladu sa Zakonom o cestama i pozivamo DORH da ispita sve okolnosti i sankcionira odgovorne za njegovo potpisivanje. Sama obnova postupka bi odgodila isplatu. Revizija, koju Grad predlaže, ne odgađa isplatu – zaključuje predsjednica stranke Pametno.

 1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime