Željka Ruščić, ravnateljica OŠ Skalice: Novčana naknada organizatora turnira je definirana Pravilnikom

Držim da nikakvi posebni ili pak nerazumni uvjeti nisu stavljeni pred organizatore pa u ime škole izražavam žaljenje što su organizatori turnira na neprimjeren način reagirali na odluku Školskog odbora, došli u školsko dvorište, ometali nastavu te uznemirili kako učenike, roditelje tako i djelatnike škole - kaže prof. Željka Ruščić, ravnateljica OŠ Skalice


Jučer je skupina mladića uključenih u organizaciju kupa Skalica organizirala prosvjed ispred tamošnje istoimene škole. Za vrijeme nastave razvili su transparent na kojem je pisalo: “Jaka ljubav rađa sto puta jaču mržnju. Mi volimo kvart, turnir i ljude, a vi!??”.


VEZANI ČLANAK:

PROSVJEDOVALI NA SKALICAMA ZA VRIJEME NASTAVE Policija uhitila tri mladića: “Vidno su uznemirili i prepali djecu”

Nedvojbeno se radilo o poruci ravnateljici Željki Ruščić za koju organizatori smatraju da je odgovorna što se Skalice kupa ovog ljeta vjerojatno neće dogoditi. O svemu se oglasila i Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Ravnateljica je večeras poslala svoje priopćenje, koje prenosimo u cijelosti.

“Imajući u vidu medijsku pompu koja se stvorila oko upitnog održavanja malonogometnog turnira te činjenice da me se proziva kao direktnog krivca za navedeno, držim neophodnim iznijeti sljedeće:

Prvenstveno, moram istaknuti da ja kao ravnateljica Osnovne škole Skalice apsolutno nemam ovlaštenje da samostalno donosim odluke vezane uz odobravanje ili pak odbijanje zahtjeva za organizacijom malonogometnog turnira na prostoru Osnovne škole Skalice.

Osnovna škola Skalice kao odgojno-obrazovna ustanova generalno omogućava i potiče održavanje različitih sportskih aktivnosti, s tim da je u svakom pojedinom slučaju potrebno poštovati proceduru propisanu Zakonom ili pak podzakonskim aktima. U tom smislu, ni predmetni slučaj nije iznimka.

S tim u svezi, posebno ističem da je dodjela na korištenje školskih prostora regulirana odredbama Pravilnika o davanju na korištenje prostora u objektima osnovnih škola čiji je osnivač Grad Split (Službeni glasnik Grada Splita 50.-2016.).

Odluku o navedenom zahtjevu organizatora dakle, sukladno citiranom propisu, donosi Školski odbor OŠ Skalice, a na prijedlog ravnatelja škole.

U konkretnom slučaju, postupano je u cijelosti sukladno odredbama navedenog Pravilnika, pa tako i u dijelu u kojem je definirana novčana naknada koju je organizator dužan podmiriti na ime korištenja školskog prostora u određenom razdoblju.

Posebno bih naglasila da je organizatorima odobren i zahtjev za postavljanje montažnih tribina, s tim da je iz sigurnosnih razloga, kako samih posjetitelja malonogometnog turnira, tako i prolaznika, zatražena dostava adekvatne police osiguranja od javne odgovornosti prema trećima iz organiziranja pojedinačnih sportskih i drugih djelatnosti s osiguravajućom kućom po izboru organizatora.

Uzevši u obzir sve navedeno, držim da nikakvi posebni ili pak nerazumni uvjeti nisu stavljeni pred organizatore pa u ime škole izražavam žaljenje što su organizatori turnira na neprimjeren način reagirali na odluku Školskog odbora, došli u školsko dvorište, ometali nastavu te uznemirili kako učenike, roditelje tako i djelatnike škole.
S poštovanjem,
Željka Ruščić, prof.“

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime