“Mi zadnjih mjesec i po dana imamo šest do 10 posto, 11 posto, tako da ipak držimo neki nivo”, objasnila je Karin koliki je dnevni postotak pozitivnih iz ukupnog broja testiranih na SARS-CoV-2.

Rekla je za N1 da je od 63 danas novootkrivenih oboljelih, njih 33 iz prethodno utvrđenih kontakata.

“To znači da u tom području nije došlo do širenja zaraze”, kazala je, “međutim, zabrinjava nas ovih 30 gdje se ustanovilo da su to osobe koje rade u većim ustanovama, institucijama. Neke od njih čak rade i u prosvjeti i u zdravstvu.”

Karin je zbog toga apelirala na sve koji rade u sustavima socijalne skrbi, obrazovanja i zdravstva da posebno vode računa o ponašanju:

“Imaju veću obvezu od onih koji rade u drugim sektorima.”

“Imali smo prethodnih dana dječje sportske klubove, odnosno sportske klubove za mlađe dobne skupine. Takmičenja isto tako. Moram reći da smo imali i institucije, gdje se ustanovilo da se održavaju sastanci s većim brojem ljudi da se ne pridržavaju se mjera”, kazala je.Reporteru N1 potvrdila je da bi broj zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji mogao nastaviti lagano rasti:

“Bojimo se da će do toga doći, ako se nastavimo dalje ponašati u određenim segmentima, moram reći, neodgovorno. Stalno govori i Stožer i zdravstveni sustav da su vrlo jednostavne mjere, a to je nošenje maski, držanje distance i uistinu bismo to mogli držati pod kontrolom. Moramo misliti o tome, ako situacija bude eskalirala, morat će doći do pooštravanja mjera, a onda znamo što to donosi sa sobom, i pad gospodarstva.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime