Javna ustanova Park-šuma Marjan , jezična gimnazija Pitagora i Zeleni Dalmacije u ožujku 2018. pokreću pilot projekt “Zeleni Marjan: Manje pričaj više pomaži”, kojim se započinje hortikulturna obnova marjanske šume i edukativni projekt bioraznolikosti marjanskog poluotoka kroz školu u prirodi.

Projekt se namjerava proširiti na dio završnih razreda osnovne škole i prva dva razreda srednjih škola kad se ishode sve suglasnosti obrazovnih institucija kao dio kurikuluma. S druge strane praktična ljetna škola podučavala bi zaštićenim vrstama životinja i bilja, vještinama gradnje suhozida, sadnje sjemenja hrasta crnike pod motiku i vještine snalaženja u prirodi.

Uz stručne edukatore, profesore, građanske udruge, institute cilj je stvoriti novi kvalitetan odnos s prirodom i mladima kao dio skrbi za buduće generacije.

Građanke i građani Splita i županije imat će priliku doprinositi obnovi Marjana svojim volontiranjem i donacijama sadnica JU Park šumi Marjan kako bi obnovili prostor nakon uklanjanja bolesnih, starih i prekobrojnih stabala.

Nove gospodarske osnove upravljanja Park-šumom Marjan na koje su Zeleni Dalmacije dali konstruktivne prijedloge od javnog interesa ,zaštite šume i sigurnosti. U prvom redu pokretanja izrade Zelenog katastra Marjana ili stvaranja rasadnika, novih tabla za sadnju i dr. otvaraju mogućnost najšire participacije stanovnika Splita i okolice u životu šume.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0