ZELENA ČISTKA Pridružite se najvećoj ekološkoj akciji ovog rujna: Ove subote čisti se rijeka Žrnovnica

Okupljanje je u subotu 9 sati na izletištu Antoničin mlin, a kraj akcije i besplatan ručak za sve sudionike bit će organiziran u prostorijama DVD-a Žrnovnica od 14 sati

“Zelena čistka” je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada. Zelena čistka je najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Svi lokalni napori povezani su za čišće i zelenije sutra. Cilj akcija je buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro.


Ove subote (15. rujna 2018.) od 9 do 14 sati pridružite se akciji čišćenja rijeke Žrnovnice “Zelena čistka” koja je dio velikog međunarodnog događaja World CleanUp Day. Akcija se organizira u preko 150 zemalja širom svijeta, uz pokroviteljstvo UN-a.

O prirodnim ljepotama rijeke Žrnovnice možete se uvjeriti u ovom članku.

Cilj je okupiti volontere i ljubitelje prirode koji će na lokalnoj razini pokazati brigu i ljubav prema našem najvažnijem resursu – PRIRODI!

Udruga Žrvanj organizira ovu akciju u suradnji s OŠ Žrnovnica – eko školom, gradskom komunalnom tvrtkom Čistoća d.o.o. te TZ Općine Podstrana, ali i brojnim volonterima iz raznih društava.– DVD Žrnovnica,
– Planinarsko društvo Perun iz Podstrane,
– Planinarski klub Gojzerice iz Splita,
– Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Split
– štićenici Centra za beskućnike i Udruga Most iz Splita,
– Konjička udruge Dalmacija Equino,
– Kajak klub Delta,
– volonteri s kanuima na rijeci iz agencije Magic World Adventure,

– Udruga Naš Stobreč iz Stobreča te
– brojni mještani i prijatelji Žrnovnice.

Okupljanje je u subotu 9 sati na izletištu Antoničin mlin, a kraj akcije i besplatan ručak za sve sudionike bit će organiziran u prostorijama DVD-a Žrnovnica od 14 sati.OŠ Žrnovnica kao suorganizator svoj će dio akcije odraditi dan ranije, 14. rujna, u sklopu nastavnog programa.

Za sve informacije možete kontaktirati brojeve:
091 524 12 12 Tajana
095 517 83 91 Ivan

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime