Zdravko Mamić: “Udruga Naš Hajduk je Cosa Nostra. Opasna grupa ljudi, koja razara tkivo hrvatskog čovjeka”

Zdravko Mamić je jutros sazvao konferenciju za medije u u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Zdravko Mamić je jutros sazvao konferenciju za medije u u zagrebačkom hotelu Sheraton.


– Šutio sam jer su mi rekli da je bolje da šutim. Govorili su mi da ću napraviti štetu ako budem govorio. Ali, ja znam više od njih i pokušat ću vam danas prezentirati istinu. – rekao je okupljenim novinarima.

– Kad se nad Dinamom nadvio mrak, kad je Sanader krenuo u obračun s Dinamom, kad je Bog dragi dignao ruke od Dinama, vaši naslovi su bili ovakvi “Canjuga protiv Canjuge”, “Canjuga potrošio 300 milijuna, a Dinamo nije ništa osvojio”, “Odlazi Tuđmanov prijatelj”, “Dinamo duguje milijune” – nastavio je nabrajati novinske naslove iz 2000. i 20001. godine.

To je situacija u kojoj su svi od kluba digli ruke i u kojoj se pojavljuje predsjednik Barišić koji ukrcaje novac, ne bi li spasio Dinamo. Kad to nije uspelo, pozvao je mene. Ja sam posuđivao milijune eura vlastitog novca Dinamu. Klub je podizao kredite, ali kako nije mogao dobiti u bankama niti lipu, onda sam ja založio imovinu cijele svoje obitelji i dao u banci jamstvo za kredite. – kazao je Mamić.

– Kad je Hrvatska krvarila 1991.godine, kapetan je prisvojio novac od svog transfera. To je bilo ratno profiterstvo. To nije potpisivao Mamić. To su potpisivali ljudi prije Zdravka Mamića. Nisu oni ništa kriminalno napravili. To je bilo vrijeme kad je bila besparica i to su radili svi klubovi. Ali znate šta nije po zakonu 100 milijuna maraka ili eura je ispaćeno tim igračima u inozemstvu i nikad nitko u Europi, nijedna država od toga nije dobila ni jedan eur. To je bila praksa prije nego je Zdravko Mamić došao u klub.

Ja sam kriminalac, a gospoda koja su sudjelovala u kriminalu su danas vaši heroji. A ja sam u zatvoru, koji sam naredio da se plaća porez Hrvatskoj. Jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj i na njih je plaćen porez Republici Hrvatskoj su upravo Modrićev i Lovrenov. – rekao je Mamić.


– Meni se sudi u Osijeku, to je nezakonito. Jer poznajem nekoliko sudaca u Zagrebu. A  u Osijeku u optužnom vijeću sjedi Ninoslav Ljubojević, čovjek u čijem sam uredu sklapao ugovor o podjeli transfera između Dinama i njegovo sina. Ali ja sam kao što znate gentelman, pa sam to prešutio. – zaključio je Mamić.

Napao je novinare da bezveze blate Luku Modrića, kojeg je on iz milosti uzeo i uložio u njega.– Bando i gadovi, prestanite prljati ime Luke Modrića! Smeta vam što je Luka, nakon što je uredno platio porez u Hrvatskoj, novac podijelio sa mnom.

– Znate kad su Modrića ispitivali u USKOKU? U nedjelju u 21 sat i nakon 1,5 sat uvalili mu jednu rečenicu za koju je on shvatio poslije što su mu uvalili.

– Sram vas može biti i one koji su to dozvolili. I one koji ga napadaju i one koji ga dovoljno ne brane. Od 78 svjedoka nitko ne potvrđuje navode optužnice, a svi su svjedoci optužbe.- rekao je Mamić i dodao da će ih poraziti svojim svjedocima.

Spomenuo je i napad u Bolu na Braču i zapitao se što je on to učinio hrvatskoj javnosti da se tako ponaša prema njemu.

– Pasioniran sam posebno kad vidim morsku vodu, kad vidim Dalmaciju odmah se oporavim. Najveći broj putnika u Dinamovoj ekspediciji čine Dalmatinci. Što sam ja kriv da budem napadnut?- rekao je i dodao.

– Vidio sam da su na splitskoj Rivi, odnosno Mertojaku, to je Mertojak, napravili su performans i nazvali ga “Udri mučki”. Na lutku su stavili moju sliku i udarali je, bacali u more i iživljavali se. Čime smo ja i moja obitelj to zaslužili?

Dodao je i da je tužno da ne može šetati svojom zemljom iz straha da ga ne dočeka metak. Jer sve su drugo pokušali, osim metka.

–  Ali i da metak ide prema meni, siguran sam da bi Bog spustio neku rampu i metak bi se odbio – zaključio je.

Zadnja točka njegove konferencije bila je udruga Naš Hajduk, koju je prozvao za stalne prijetnje.

Rekao je da funkcioniraju na principu Cosa Nostre, te da su prijetili njemu, Janici Kostelić, gradskoj upravi, reprezentaciji.

– Oni me podsjećaju na Cosa Nostru, oni su uzeli sebi za pravo da budu simbol Hrvata i Dalmacije. Cosa Nostra – naša stvar. Ti Mariću kad dođeš u Stobreč, mi ćemo te prebiti. Ti Mamiću ako dođeš u Split, mi ćemo te  likvidirati. Kad dođeš u Bol, mi ćemo ti pokazati da ne možeš slobodno hodati. Ti Janice, ti nećeš slobodno hodati ako ne budeš služila našoj Cosa Nostri.

– Mi ćemo si dozvoliti luksuz da naredimo navijačima da napuste teren u Maksimiru. Zaustavit ćemo promet na ulazu u Zagreb, jer mi smo gospodari Hrvatske, a ne političari koje je narod izabrao. Jer mi smo Cosa Nostra, Naš Hajduk. To je opasna grupa ljudi, razara tkivo hrvatskog čovjeka. Ponosan sam izgovarati ime Hajduka. Hajduk se voli srcem. Ja bih dao sve da se tako voli Dinamo. Ali Hajduk nisu huligani i orjunaši okupljeni u udruzi Naš Hajduk. Ali Cosa Nostra će Hrvatsku doći glave.- rekao je.

Prozvao ih je da sotoniziraju ljude i guraju Hrvata na Hrvata, te im zato on smeta.

Konferenciju je zaključio ponovnim prijetnjama i opomenama novinarima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0