Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv bivšeg načelnika Bibinja, Nina Šimunića, zbog prijetnji predsjednici A-HSP-a u Zadru, 40-godišnjoj Ivi Kindi. Obavijest o podizanju optužnice Kinda je ovih dana primila od zamjenice općinskog državnog odvjetnika, Marijane Stipić, u kojoj je izvješćuje da je Šimunić pred Općinskim sudom u Zadru optužen “zbog kaznenog djela iz čl. 139. st. 3. i 1. Kaznenog zakona počinjenog na Vašu štetu”, piše Zadarski list.

Time je slučaj iz siječnja ove godine dobio i sudski epilog te će pravorijek o SMS porukama, kojih je Šimunić neko vrijeme čak negirao, na kraju dati pravosuđe. Optužnica je podignuta nakon opsežne kriminalističke istrage PU zadarske koja je u veljači podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu “zbog sumnje na kazneno djelo prijetnje na štetu 40-godišnjakinje”.

Naime, bivši načelnik Bibinja poslao je nekoliko SMS poruka Ivi Kindi nakon što je na svom Facebooku objavila niz tekstova o njemu. Uslijedilo je nekoliko Šimunićevih poruka Kindi na njezin mobilni broj u kojima je pisalo: “Nino je oprosti sto te nisam kar.., a trebao sam te je… zato oprosti drugi puta kad budes oduzeta je… cemo te u bulj duplo ps. Nino”. Kinda je odmah ove poruke, kao i video snimku na kojoj se vidi Šimunić kako ukucava poruke na mobitel, dostavila policiji, a oni su saslušali svjedoke i pregledali poruke i snimku, nakon čega je on i saslušan.

Sve je počelo kada je Kinda na svom Facebooku objavila da je “bivši načelnik Bibinja nezakonito prisvojio višemilijunsko zemljište u vlasništvu same općine Bibinje, zarađujući ogromnu svotu novca sadeći smilje i koji se nesmetano grije jer ga organi reda i mira ne diraju zbog sječe, a dok se mještanima Bibinja na vlastitim zemljištima ne dopušta posjeći niti jedan bor da bi se zagrijali u ove teške i jako hladne dane, pa odmah potom dolazi policija, te jadnim mještanima piše prijave”.

Više pročitajte OVDJE.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0