ZBOG NEZAPAMĆENOG ZLOČINA U Šibeniku je u utorak proglašen Dan žalosti

u javnosti posljednjih dana za sumanuti pohod ubojice brojni krive hrvatski pravni sustav i stečajne postupke


Zbog nezapamćenog zločina u Šibeniku je u utorak proglašen Dan žalosti. A u javnosti posljednjih dana za sumanuti pohod ubojice brojni krive hrvatski pravni sustav i stečajne postupke.


– Atmosferom linča i stalnog omalovažavanja našeg rada, stvara se kako nesigurnost ljudi koji obavljaju sudačku i stečajno-upraviteljsku dužnost, tako i nepovjerenje građana u institucije, što može ponovo dovesti i do ovako tragičnih događaja. Pozivamo da se spriječi govor mržnje i objektivno prikazuje rad svih sudionika u sudskim postupcima, te da se ukaže da se sporovi mogu i smiju rješavati samo kroz institucije sustava – poručuju iz Udruge hrvatskih sudaca i Hrvatske udruge stečajnih upravitelja.

Šibenskom ubojici lovačko oružje oduzeto je 2002. godine zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Vraćeno mu je nakon razvoda, no i 2018. godine nova prijava zbog prijetnji, piše Dnevnik.hr.

– Pregledom kuće vidjeli da oružje nije držao na adekvatan način. Dakle vjerojatno ga nije držao u sefu ili na onaj način na koji će zaštiti to oružje od drugih osoba i automatski mu je oružje bilo oduzeto – rekao je Kostanić. Nažalost, do nove velike količine oružja stigao je u samo dvije godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime