ZBOG KRATKOG SPOJA DVIJE UDRUGE OSTALE BEZ PROSTORA “Ostali su samo zidovi”

Veliku štetu u požaru u bivšoj sinjskoj vojarni pretrpjele su udruge S.K.U.P. i S.U.K.

U ranim jutarnjim satima planuo je požar u bivšoj vojarni Ivaniša Nelipića u Sinju. Po dojavi na teren su izašli vatrogasci JVP Sinj te pripadnici policije. Vatrogasci su se s vatrom borili cijelu noć, a nakon njih je policija započela s provođenjem službenog očevida.


Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog kratkog spoja u električnim instalacijama. Prostorije u vojarni koristile su dvije udruge S.K.U.P.(Sinjski kulturni urbani pokret) i S.U.K. (Sinjska umjetnička komuna). U organizaciji udruge S.K.U.P. večeras u 21 sat se trebao održati koncert.

– Očevidom je policija utvrdila da je do požara došlo preko kratkog spoja. Taj prostor smo koristili mi i još jedna udruga, a on je kompletno uništen i ostali su samo zidovi. Sve daljnje akcije i rad su prekinuti. Dobili smo podršku Grada, a sljedeći tjedan ćemo razgovarati s njima oko rješenja. Trenutno ne vidimo rješenje jer ne postoji adekvatan prostor u gradu gdje bi mi mogli nastaviti s radom. – otkrio nam je predsjednik Udruge S.K.U.P., Ante Bilić.

Udruga je tijekom svog rada održavala razne radionice, izložbe te koncerte, a u prostorijama su se održavale probe bendova. Požar je napravio najveću štetu na opremi za bendove.

– U izgorenom prostoru su se dva do tri puta mjesečno održavale svirke lokalnih bendova. Tako su na primjer bili planirani Brkovi 9.2. Održavale su se izložbe, radionice, a tu je postojala i prostorija za probe bendova. Tu je najviše štete i bilo jer su se u njoj nalazili pojačala, razglas, bubnjevi. – kazao nam je sa žaljenjem Ante Bilić, predsjednik Udruge SKUP

Žaljenje zbog požara izrazila je sinjska gradonačelnica Kristina Križanac u izjavi za portal Ferata.– Mladi, okupljeni u svojim udrugama,a uvijek će u svom gradu imati, kao i do sada, podršku i zaštitu. Ovim putem, kao gradonačelnica Sinja, javno kažem da će mladi iz Sinja imati razumijevanje i potporu u svojim aktivnostima koji uvijek znače korak naprijed. – istaknula je gradonačelnica Križanac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0