ZBOG 150 KUNA Zadarskom paru prijetili smrću: “Glupačo, prebit ćemo i tebe, nema veze što si žensko, ubit ću te!”

Sud im je kao olakotne okolnosti priznao njihovu mladost i očito nedovoljno zrelo ponašanje, kao i priznanje i iskreno žaljenje

Općinski sud u Zadru osudio je 23-godišnjeg Zadranina i 26-godišnjeg Privlačanina, pripadnike navijačke skupine Tornado, za incident koji se dogodio 22. lipnja prošle godine u Bokokotorskoj ulici u Zadru.


Kako stoji u presudi objavljenoj na e-oglasnoj, sve je započelo s povratom pozajmljenih 150 kuna, za koji se oštećenica neutvrđenoj osobi potužila da joj drugookrivljeni muškarac duguje, piše 057info.

Nezadovoljan takvim razvojem situacije, 23-godišnji mladić je, u cilju da ustraši njezinog dečka, ispred kuće u kojoj ona stanuje počeo vikati da će ga ubiti, da mora otići iz grada, da neće imati mira te da je bolje da ne izlazi iz kuće. Kada se oštećenik sklonio na kat kuće, on krenuo za njim, a na stubište se spustila oštećenica i zatražila od njega da ode, na što je rekao: “Šugo, glupačo, prebit ćemo i tebe, nema veze što si žensko, ubit ću te!”.

Sličnu je stvar ponovio i 26-godišnjak, koji je istu prijetnju ponovio uz riječi “Pi*** dođite sada ako se usudite, što pričaš da sam ti dužan pare”, a pored glave oštećenice držao je ciglu. No, nije stao samo na riječima, pa je iz VW Passata u kojem su zatekli oštećenika ukrao mobitel i ključeve Passata vrijedne oko 2200 kuna. Konačno, udarcem noge razbio stražnje lijevo svjetlo na automobilu, čime je oštećenoj pričinio materijalnu štetu od 800 kuna.

Oba mladića na sudu su priznali počinjenje navedenih kaznenih djela, iako su se prvotno očitovali da se ne smatraju krivima. Obećali su da se više neće dovoditi u ovakve situacije, izbjegavati navijačke skupine i nadoknaditi nastalu šetu.

– Nema dvojbe da se radi o ponašanju koje je objektivno podobno uznemiriti i uplašiti oštećenike. Naprosto se radi o bijesnom i agresivnom ispadu dvoje mladih ljudi oko doista pomalo bizarnog razloga, povrata 150,00 kuna. Njihov ispad naprosto nije mogao biti drugačije shvaćen, ocijenio je Sud, piše 057info.


Oba okrivljenika su višestruko osuđivane osobe. Prvi, 23-godišnjak, iza sebe ima devet prekršajnih postupaka, od kojih je šest povezano s tzv. navijačkim prekršajima, a obojica su do sada osuđivani u po jednom kaznenom postupku s elementom nasilja.

Sud im je kao olakotne okolnosti priznao njihovu mladost i očito nedovoljno zrelo ponašanje, kao i priznanje i iskreno žaljenje. Prvookrivljeniku je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci zamijenjena radom za opće dobro, dok je drugookrivljeniku izrečena djelomična uvjetna osuda, što znači da će 6 mjeseci provesti u zatvoru, a dio kazne zatvora u trajanju od godine dana neće se izvršiti ako u roku kušnje od četiri godine ne počini novo kazneno djelo.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime