“Zaželi sretniju starost” ide dalje u Splitu: Skrb osigrana za 342 starijih Splićanki i Splićana u nepovoljnom položaju

Novo izdanje projekta, za kojeg postoji mogućnost stopostotnog sufinanciranja u iznosu od 5 milijuna kuna, zaposlit će 57 žena koje su duže vremena u potrazi za zaposlenjem


Novo izdanje EU projekta »Zaželi sretniju starost 2« kojeg je Grad Split u srpnju prijavio na Poziv „Zaželi Program zapošljavanja Žena – faza II“ u sklopu ESF Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., uspješno je prošao drugu fazu postupka dodjele sredstava – Procjenu kvalitete te ulazi u treću fazu – Donošenje odluke o financiranju, koju će provesti Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Na zadovoljstvo prijavitelja projekta, ali i brojnih dosadašnjih i budućih korisnika, to znači da se uskoro očekuje potpisivanje Ugovora i početak njegove provedbe.


»Zaželi sretniju starost 2« osigurat će kontinuitet provedbe već uhodane hvalevrijedne socijalne usluge koja je u Splitu započela u svibnju 2018. godine, a kroz koju su teže zapošljive žene brinule o 229 sugrađana u potrebi. Novo izdanje projekta, za kojeg postoji mogućnost stopostotnog sufinanciranja u iznosu od 4.999.999,80 kuna, zaposlit će 57 žena koje su duže vremena u potrazi za zaposlenjem, a skrb će se osigurati za ukupno 342 starijih Splićanki i Splićana u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu.

Tako će se povećati i razina kvalitete života sugrađana u nepovoljnom položaju, a to su između ostalog osobe s invaliditetom, osobe s mentalnom retardacijom, kronični bolesnici i slično neovisno o starosnoj dobi.

Žene zaposlene kroz projekt »Zaželi sretniju starost« pomažu svojim korisnicima oko nabave namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomažu u pripremi obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, plaćanju računa, dostavi pomagala, naručivanju i pratnji kod liječnika, pružaju podršku kroz razgovore i druženje i pomažu u raznim društvenim aktivnostima. Napomenimo kako se i u vrijeme epidemije bolesti Covid-19 projekt provodio poštujući sve protuepidemijske mjere, što je brojnim korisnicima olakšalo dane u karanteni i izolaciji.

Partneri Grada Splita na novom izdanju projekta »Zaželi sretniju starost 2« su Centar za socijalnu skrb Split i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Split.

  • Očekivani početak provedbe projekta:Siječanj 2021.
  • Trajanje projekta: 18 mjeseci
  • Ukupna vrijednost projekta: 4.999.999,80 HRK
  • Bespovratna sredstva:  4.999.999,80 HRK
  • Intenzitet potpore: 100%
Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime