ZAVRŠNA ANKETA Splitsko Gradsko vijeće – kome ćete dati svoj glas?

Za splitsko Gradsko vijeće natječe se čak 16 stranaka, koalicija i nezavisnih lista

Izbori u gradu pod Marjanom vjerojatno su među najzanimljivijim u zemlji. Splitom upravlja vladina povjerenica Branka Ramljak, a tko će je “zamijeniti” teško ćemo doznati u nedjelju nego ćemo se morati strpjeti do kraja drugog kruga lokalnih izbora.


Dok je potpuno neizvjesno tko će postati novi splitski gradonačelnik ili gradonačelnica, ništa manje uzbudljiva situacija vlada u “utrci” za Gradsko vijeće. Prethodne četiri godine većinu je mahom imao SDP s partnerima, ali je kriza vlasti nastala nakon razlaza Ive Baldasara s matičnom strankom. Neprihvaćanje proračuna u konačnici je rezultiralo prvim imenovanjem vladinog povjerenika u povijesti Splita.

Za splitsko Gradsko vijeće natječe se čak 16 stranaka, koalicija i nezavisnih lista. Samo stabilna većina u Vijeću omogućit će novom splitskom poteštatu da mirno upravlja Gradom, u protivnom bi se kriza vlasti mogla nastaviti.

Split ima bogatu povijest naglih obrata, promjena “strana” i sličnih scenarija, a tek nam ostaje vidjeti hoće li svi vijećnici koji će biti izabrani na nedjeljnim izborima ostati vjerni svojoj političkoj platformi do kraja mandata.

U svojoj finalnoj anketi za Grad Split, pitamo vas, za koga ćete glasovati na nadolazećim izborima:

[interaction id=”591de7226a73779b6fcf9cfc”]
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0