Zašto su Šoltani masovno “poništavali” glasačke listiće?

S obzirom na to da je broj nevažećih listića na izborima za Općinsko vijeće bio kudikamo manji (4,53 posto), ne možemo se oteti dojmu da je dio birača protestno prekrižio listić iz njima znanih razloga

Na zanimljiv detalj lokalnih izbora u Šolti ukazali su nam čitatelji s tog otoka. Na Šolti je izlaznost bila veća od hrvatskog prosjeka, malo iznad 60 posto. Međutim u oko upada broj nevažećih listića! Od 1347 birača koji su pristupili glasovanju, čak 167 listića, odnosno 12,4 posto, bilo je nevažećih u izboru načelnika općine Šolta.


Inače, načelnikom je u prvom krugu postao nezavisni Nikola Cecić-Karuzić sa 67,04 posto glasova, koji je pobijedio jedinog protukandidata, također nezavisnog, Borisa Gabelu koji je osvojio 20,56 posto glasova.

S obzirom na to da je broj nevažećih listića na izborima za Općinsko vijeće bio kudikamo manji (4,53 posto), ne možemo se oteti dojmu da je dio birača protestno prekrižio listić iz njima znanih razloga.

Za komentar smo upitali predsjednicu Biračkog odbora, Natašu Nazor:

– Zaista je bio velik broj nevažećih listića, njih 12,4 posto. Međutim nismo primijetili išta neobično poput komentara i kritika na listićima. Jednostavno se radilo o greškama poput zaokruživanja više brojeva, praznog listića, zaokruživanja praznog dijela listića i slično…

U Općinsko vijeće Šolte, inače, ušlo je svih 7 političkih opcija koje su se natjecale na izborima. Najviše, 35 posto, osvojila je lista načelnika Nikole Cecića-Karuzića, 35,76 posto.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0