ZAŠTITNIK DALMACIJE Dan Splitsko-dalmatinske županije od sljedeće godine obilježavat će se 30. rujna, na blagdan sv. Jeronima

Vijećnici su prihvatili oprijedlog da se od sljedeće godine Dan županije obilježava 30. rujna

Jutros je u 9 sati u dvorani Županije u Domu za starije i nemoćne osobe na Zenti u Splitu, počela 4. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.


Sjednica sadržava 27 točaka dnevnog reda i tri pisana odgovora na vijećnička pitanja.

Na sjednici neće sudjelovati župan Blaženko Boban koji je završio u splitskoj bolnici nakon što je prošlog petka slomio dva rebra za vrijeme branja maslina.

Nakon aktualnog sata glasovalo se o prijedlogu o izmjene Statuta SDŽ, o Rješenju o izboru predsjednika i članova radnih tijela Županijske skupštine SDŽ.

Vijećnici su glasovali o promjeni datuma Dana županije. Do sada je to bio 14. travnja, na obljetnicu osnutka županije (osnovna 1993. godine), no župan splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, još je ranije pokrenuo inicijativu da to ubuduće to trebao biti 30. rujna, kada se obilježava blagdan sv. Jeronima koji slovi za nebeskog zaštitnika Dalmatinaca i Dalmacije.

Vijećnici su prihvatili ovaj prijedlog pa će od sljedeće godine Dan županije obilježavati 30. rujna.


Razmotrit će se i prijedlog SDP-ovog Arsena Bauka koji je prošli tjedan putem medija pokrenuo inicijativu da se promijeni svečana pjesma Splitsko – dalmatinske županije.

DosadašnjaČuj dozivlju časni pređi” ostala nepoznata i političarima i javnosti, stoga predlažem poznatu pjesmo istog autora, Ljube Stipišića Delmate, “Dalmatino povišću pritrujena” – obrazložio je svoje prijedlog Bauk.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0