Zeleni Dalmacije izuzetno su zadovoljni skorim završetkom radova na rekonstrukciji Zagrebačke ulice što predstavlja postavljanje novog sloja asfalta, uređenje parkinga i drvoreda.

“Evo, dočekali smo po prvi puta jednu ozbiljniju hortikulturnu intervenciju u povijesnoj jezgri koja je bila dio projekta Zelenog prstena. Desetak stabala lipe posađeno posađeno uz parking prostore. Zahvalni smo još jednom voditeljstvu Parkova i nasada koji furiozno sade stabla što otvara nadu u radikalno poboljšanje stanja zelenog okoliša u Splitu.
Za pohvaliti je naravno i politiku, gradske službe koje ulažu u komunalne poboljšice prometne infrastrukture koja je bila ali i ostala u vrlo lošem stanju.

Zeleni nude prijedloge vezano za sanacije kolnika posebno Zvonimirove i dijela Zagrebačke, a naravno i drugih ulica sa nagibom koji zbog iznimno visokih i dugotranjnih temperatura ljeti doslovno se tope i „putuju” u asfaltnom sloju što zadaje probleme ali i veće financijske izdatke održavanja svake godine .

Zagovaramo upotrebu tehnobetona (Riva ) u budućim projektima i rekonstrukcijama kolnika i nogostupa. Uostalom imamo našu tvornicu Cemex s kojom se možda mogu dogovoriti dobri dugoročni poslovi kao što bi bila reciklaža građevinskog otpada koji može poslužiti u proizvodnji podnih obloga što odavno rade ekološki orijentirane zemlje Betonski kolnici i nogostupi u kalkulaciji izgleda skuplji ali na duži rok bi trebali biti ekonomični, manje zagrijavaju okoliš i nema štetnih isparavanja asfalta.

Možda za neke sadnja desetak stabala nije vijest, ali za nas je to mali podvig u hortikuturno opustošenoj povijesnoj jezgri grada” – stoji u priopćenju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime