ZAPOČEO ADVENT U SPLITU Opara poručio: “Kad već djeca ne mogu u školu, neka uživaju na ledu u Đardinu”

Ovom prilikom spektakl na ledu priredili su članovi klizačkog kluba Zagrebačke pahuljice


Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u Đardinu započeo je ‘Advent u Splitu’. Paljenju svijeće prethodila je propovijed dr.sc. don Edvarda Punde, rektora Nadbiskupskog sjemeništa.


– Nemojte zavidjeti drugima i nečemu lijepom što se događa oko nas. Sve dobro što se događa u Splitu i sve inicijative su naše dobro. Došašće nas poziva da budemo sposobni uživati u svemu dobrome oko nas ali i znati prepoznati dobro u osobama. Bog nas dolazi iznenaditi, a važno za svakog čovjeka je da očekuje nešto lijepo što će mu se dogoditi u životu. Otvorite srce i nadajte se dobrome – poručio je.

Nakon propovijedi, don Punda, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić i direktor DMC-a Ante Šunjić upalili su prvu adventsku svijeću.

Bio je to simboličan znak za početak ovogodišnjeg splitskog Zimskog akvarela, a u narednih mjesec dana građane i posjetitelje očekuje pregršt prigodnog adventskog i božićnog programa.

– Svake se godine trudimo promijeniti paradigmu Adventa i vratiti ga da bude onakav kakav je bio prije tridesetak godina, okrenuti se prema djeci i obitelji. Ove godine smo se odlučili na Ledenu bajku u Đardinu i vjerujemo da će djeca i ove godine biti zadovoljna, već kad ne mogu u školu neka provedu vrijeme ovdje na zraku i uživaju u ledu što nije često viđen fenomen na Jadranu. Bit će pretijesno za svu djecu koja će htjeti ovdje doći – kazao je Krstulović Opara.

Čarobni prizori i vesele boje večeras su zavladale Splitom, a evo što vas očekuje sutra. Od 11 sati u Đardinu počinje koncert klasične glazbe i božićnih pjesama u izvedbi ENDeM kvarteta. U isto vrijeme na Rivi svojom pjesmom i glazbom građane će uveseljavati klapa sv. Mihovil i Limena glazba Žrnovnica. Najmlađi su od 11 sati pozvani u Perivoj gdje ih očekuje dječja radionica uz čarobne animatore.Poslijepodne, u 19:30 sati u Velikoj dvorani Medicinskog fakulteta je natjecateljska večer zborova Cro Partia Festivala – Canticum Novum.

Glazbenim odabirom DJ Retro-a građani će se na Rivi od 20:30 imati priliku vratiti u 80-te dok u isto vrijeme u Perivoju nastupa Pink Panther Band & DJ Peco.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime